Limoen- en granaatappelgranita
Dit nagerecht bereid je snel voor, daarna telkens even omscheppen.
225 kcal
10 min. bereiden, 4 uur wachten
Ingrediënten
Aantal personen
6
300 ml
200 g
4 takjes
500 ml
120 g
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2014 nr. 07 - Buiten eten
Boen 3 limoenen schoon en rasp de groene schil. Pers alle vruchten uit. Breng het water aan de kook met de suiker en laat de suiker oplossen. Roer het limoenrasp en -sap erdoor en laat in 1 uur afkoelen. Schenk in een diepvriesdoos en zet 3 uur in de vriezer.
Snijd de munt fijn en meng met het granaatappelsap. Schenk het in een diepvriesdoos en zet 3 uur in de vriezer. Roer de limoen- en de granaatappelgranita na 1 uur los met een vork. Herhaal dit elk halfuur.
Schep de granaatappelgranita en vervolgens de limoengranita in de glazen en garneer met de granaatappelpitjes.
Limoen- en granaatappelgranita
Dit nagerecht bereid je snel voor, daarna telkens even omscheppen.

nagerecht
4 personen
225 kcal
10 min. bereiden
4 uur wachten
Aan de slag
Boen 3 limoenen schoon en rasp de groene schil. Pers alle vruchten uit. Breng het water aan de kook met de suiker en laat de suiker oplossen. Roer het limoenrasp en -sap erdoor en laat in 1 uur afkoelen. Schenk in een diepvriesdoos en zet 3 uur in de vriezer.
Snijd de munt fijn en meng met het granaatappelsap. Schenk het in een diepvriesdoos en zet 3 uur in de vriezer. Roer de limoen- en de granaatappelgranita na 1 uur los met een vork. Herhaal dit elk halfuur.
Schep de granaatappelgranita en vervolgens de limoengranita in de glazen en garneer met de granaatappelpitjes.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
6 limoenen
300 ml kraanwater
200 g kristalsuiker
4 takjes verse munt
500 ml granaatappelsap
120 g verse granaatappelpitjes




