Zelfgemaakte mayonaise
Zelfgemaakte mayonaise is het allerlekkerst. Je hebt geen excuus meer, want hij is in 10 min. klaar!
Ingrediënten
8 personen
1
middelgroot ei
1 el
dijonmosterd
½ tl
zout
1 el
witte wijnazijn
250 ml
zonnebloemolie
25 ml
extra vierge olijfolie
Dit heb je nodig
vuurvaste kom
Aan de slag
Splits het ei, het eiwit wordt niet gebruikt. Meng de eidooier in een kom met de mosterd, het zout en de azijn. Schenk er druppelsgewijs en al roerend met een garde de zonnebloemolie en op het allerlaatst de olijfolie bij.
Klop tot alle olie is opgenomen en je een dikke, romige mayonaise hebt. Breng op smaak met peper en eventueel zout en extra azijn of citroensap.
Eieren splitsen
Instructievideo - 00:36 min.
Mayonaise
Instructievideo - 00:41 min.
Zelfgemaakte mayonaise
Zelfgemaakte mayonaise is het allerlekkerst. Je hebt geen excuus meer, want hij is in 10 min. klaar!

bijgerecht
null personen
320 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Splits het ei, het eiwit wordt niet gebruikt. Meng de eidooier in een kom met de mosterd, het zout en de azijn. Schenk er druppelsgewijs en al roerend met een garde de zonnebloemolie en op het allerlaatst de olijfolie bij.
Klop tot alle olie is opgenomen en je een dikke, romige mayonaise hebt. Breng op smaak met peper en eventueel zout en extra azijn of citroensap.
variatietip:Schep 2 tl sriracha (hete chilisaus) door de mayonaise en breng op smaak met wat limoenrasp en -sap. Lekker met gebakken garnalen.
variatietip:Snijd 20 g verse kruiden, zoals platte peterselie, bieslook en munt, zo fijn mogelijk en schep door de mayonaise. Lekker met biefstuk.
variatietip:Schep 2 el truffel-paddenstoelentapenade (Sulpizio Tartufi) door de mayonaise. Lekker met zelfgemaakte frietjes.
variatietip:In plaats van zonnebloemolie kun je ook arachideolie gebruiken.
bewaartip:Je kunt de mayonaise 2 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 8 personen)1 middelgroot ei
1 el dijonmosterd
½ tl zout
1 el witte wijnazijn
250 ml zonnebloemolie
25 ml extra vierge olijfolie
Dit heb je nodig
vuurvaste kom