Groene thee sangria
Met munt, gember en limoen is deze sangria van groene thee heerlijk fris.

Advertentie
Ingrediënten
- 750 ml kraanwater
- 6 zakjes groene thee
- 3 el vloeibare honing
- 1 komkommer
- 6 cm verse gember
- 2 limoenen
- 15 g verse munt
- 250 ml lichtbruisend mineraalwater (gekoeld)
- 500 ml ginger ale (gekoeld)
- 5 ijsblokjes
Advertentie
Bereiden
- Breng het water aan de kook, schenk het in een plastic maatbeker en laat de theezakjes 5 min. trekken. Verwijder de theezakjes, roer de honing erdoor en laat in 30 min. afkoelen tot kamertemperatuur. Zet minimaal 1 uur in de koelkast.
- Schaaf de komkommer met een kaasschaaf in linten. Was de gember en snijd in dunne plakjes. Boen de limoenen en snijd ze in dunne plakjes. Doe de komkommer, gember en limoen samen met de takjes munt in een grote glazen kom.
- Schenk het mineraalwater, de gingerale en koude thee erbij. Voeg wat ijsblokjes toe en roer door. Laat 15 min. staan. Zet de kom en glazen op tafel zodat iedereen zelf kan inschenken.
variatietip:
Voor een versie met alcohol halveer je de hoeveelheid gingerale, vervang je het mineraalwater door 750 ml cava (Spaanse mousserende wijn) en voeg je 100 ml gin (slijter) toe.
Tip:
Heb je geen grote glazen kom? Verdeel de sangria over 2 karaffen.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 40 kcal
- koolhydraten 9 g
- natrium 5 mg
- vezels 1 g
Ook te zien in
Groene thee sangria
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Groene thee sangria
- 750 ml kraanwater
- 6 zakjes groene thee
Breng het water aan de kook, schenk het in een plastic maatbeker en laat de theezakjes 5 min. trekken.
- 3 el vloeibare honing
Verwijder de theezakjes, roer de honing erdoor en laat in 30 min. afkoelen tot kamertemperatuur. Zet minimaal 1 uur in de koelkast.
- 1 komkommer
- 6 cm verse gember
Schaaf de komkommer met een kaasschaaf in linten. Was de gember en snijd in dunne plakjes.
- 2 limoenen
- 15 g verse munt
Boen de limoenen en snijd ze in dunne plakjes. Doe de komkommer, gember en limoen samen met de takjes munt in een grote glazen kom.
- 250 ml lichtbruisend mineraalwater
- 500 ml ginger ale
- 5 ijsblokjes
Schenk het mineraalwater, de gingerale en koude thee erbij. Voeg wat ijsblokjes toe en roer door. Laat 15 min. staan.
Zet de kom en glazen op tafel zodat iedereen zelf kan inschenken.
variatietip:
Voor een versie met alcohol halveer je de hoeveelheid gingerale, vervang je het mineraalwater door 750 ml cava (Spaanse mousserende wijn) en voeg je 100 ml gin (slijter) toe.