bewaar
Linzensalade met kaasblokjes
Linzensalade met kaasblokjes
bewaar

Linzensalade met kaasblokjes

Samen vormen de knapperige ingrediënten onze nieuwe favoriet.

15 min. bereiden
83waarderingen

Ingrediënten

4 personen

800 g

linzen in pot

50 g

ongebrande hazelnoten

250 g

kastanjechampignon

200 g

verse sugarsnaps

150 g

veldsla

8 el

olijfolie citroen

3 takjes

peterselie

200 g

witte kaasblokjes

Dit heb je nodig

  • grillpan

Samen vormen de knapperige ingrediënten onze nieuwe favoriet.

Aan de slag

1

Laat de linzen uitlekken en hak de hazelnoten grof. Snijd de champignons in kwarten.Kook de sugarsnaps 3 min., giet af en spoel koud onder stromend water. Doe de sugarsnaps samen met de linzen en veldsla op een platte schaal. Verhit de grillpan en rooster de noten in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Laat de pan op het vuur staan.

2

Bestrijk de champignons met de olie en gril 6 min. in de pan. Keer regelmatig.Snijd ondertussen de blaadjes van de peterselie fijn.

3

Schep de champignons, hazelnoten, peterselie en de olie door de linzen. Bestrooi met (versgemalen) peper en verdeel de kaasblokjes erover.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo - 01:19 min.