Linzensalade met geroosterde aubergine en burrata
Keto-proof salade: linzensalade met aubergine en burrata. De aubergine rooster je eerst nog even samen met wat hazelnoten. De salade maken we nog lekker kruidig met behulp van venkelzaad.
9 ingrediënten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de aubergine in de breedte in plakken van ca. 1 cm en snijd de plakken vervolgens in reepjes van 1 cm breed. Meng met ¾ van de olie, peper en eventueel zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 30 min in de oven. Rooster de laatste 10 min. de hazelnoten mee.
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil citroen en pers de vrucht uit. Meng de yoghurt, ½ el citroensap (per 2 personen) en –rasp, peper en eventueel zout tot een dressing.
Doe de linzen in en vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Hak de hazelnoten grof. Meng de slamelange, linzen, aubergine, venkelzaad, de rest van de olie en de yoghurtdressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de salade over een grote schaal en leg de burrata erop. Bestrooi de salade met de gehakte hazelnoten.
Linzensalade met geroosterde aubergine en burrata
Keto-proof salade: linzensalade met aubergine en burrata. De aubergine rooster je eerst nog even samen met wat hazelnoten. De salade maken we nog lekker kruidig met behulp van venkelzaad.
hoofdgerecht
null personen
430 kcal
20 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de aubergine in de breedte in plakken van ca. 1 cm en snijd de plakken vervolgens in reepjes van 1 cm breed. Meng met ¾ van de olie, peper en eventueel zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 30 min in de oven. Rooster de laatste 10 min. de hazelnoten mee.
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil citroen en pers de vrucht uit. Meng de yoghurt, ½ el citroensap (per 2 personen) en –rasp, peper en eventueel zout tot een dressing.
Doe de linzen in en vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Hak de hazelnoten grof. Meng de slamelange, linzen, aubergine, venkelzaad, de rest van de olie en de yoghurtdressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de salade over een grote schaal en leg de burrata erop. Bestrooi de salade met de gehakte hazelnoten.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 aubergine
2 el milde olijfolie
20 g hazelnoten
½ citroen
25 ml volle yoghurt
200 g linzen in blik
75 g slamelange rode biet
1 tl venkelzaad
125 g burrata
Dit heb je nodig
bakpapier