bewaar
Macaronitaart
Macaronitaart
bewaar

Macaronitaart

Tegen taart zeggen we nooit nee. Zeker niet tegen deze variant met macaroni en ham. En ook nog in de kleuren van de Italiaanse vlag.

15 min. bereiden
25 min. oventijd
210waarderingen

Ingrediënten

4 personen

350 g

macaroni

2 el

traditionele olijfolie

400 g

Italiaanse roerbakmix

200 g

gesneden champignons

200 g

gegrilde-yorkhamreepjes

4

middelgrote eieren

100 ml

kookroom

200 g

pittige geraspte kaas 45+

½

courgette

3

tomaten

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • springvorm (∅ 24 cm)

Tegen taart zeggen we nooit nee. Zeker niet tegen deze variant met macaroni en ham. En ook nog in de kleuren van de Italiaanse vlag.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de hele binnenkant van de springvorm met bakpapier. Kook de macaroni beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Verhit de olie in een wok en roerbak de roerbakmix en champignons 3 min. Voeg de ham toe en roerbak nog 1 min. Neem de wok van het vuur en schep de macaroni erdoor. Klop de eieren los met de room en kaas. Schep door het macaronimengsel. Schep het mengsel in de springvorm en druk een beetje aan.

3

Snijd de courgette en tomaat in dunne plakjes. Leg de courgette en tomaat dakpansgewijs in een cirkel op de macaroni en bestrooi met peper en eventueel zout. Bak de taart ca. 25 min. in het midden van de oven. De taart is gaar als het eimengsel gestold is.

Macaronitaart

Instructievideo - 01:24 min.