bewaar
Lactosevrije chocoladecake
Lactosevrije chocoladecake
bewaar

Lactosevrije chocoladecake

Deze lactosevrije choco-cake is een feest om te eten én om te maken (hij is namelijk supersnel klaar).

5 min. bereiden
30 min. oventijd
55waarderingen

Ingrediënten

10 personen

180 g

tarwebloem

200 g

kristalsuiker

30 g

cacaopoeder

1 tl

baking soda

8 g

vanillesuiker

½ tl

zout

60 ml

zonnebloemolie

1 el

witte wijnazijn

240 ml

kraanwater

140 g

ongebrande pecannoten

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • cakevorm (30 cm)

Deze lactosevrije choco-cake is een feest om te eten én om te maken (hij is namelijk supersnel klaar).

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de bloem, suiker, cacao, baking soda, vanillesuiker en het zout in een kom. Maak een kuil in het midden.

2

Voeg de olie en azijn toe. Voeg al roerend het water toe. Meng de pecannoten erdoor. Bekleed de cakevorm met bakpapier en schep het beslag erin.

3

Bak de cake in ca. 30 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.