bewaar
Scones met citroenroomkaas & smoothie
Scones met citroenroomkaas & smoothie
bewaar

Scones met citroenroomkaas & smoothie

Niets zo lekker als warme scones: samen met de smoothie een heerlijk ontbijt.

15 min. bereiden
5 min. oventijd
14waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

citroen

200 g

zuivelspread naturel light

2 takjes

verse basilicum

1 pak

klassieke scones gojibes

1

pakket fruitige smoothie aardbei, mango & verse munt

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Niets zo lekker als warme scones: samen met de smoothie een heerlijk ontbijt.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Rasp de gele schil van een ½ citroen en roer het rasp door de zuivelspread. Haal de blaadjes van de takjes basilicum en snijd fijn.

2

Verwarm de scones ca. 5 min. in de oven. Bereid ondertussen de smoothie volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3

Neem de scones uit de oven en laat iets afkoelen, zodat je ze kunt vasthouden om te snijden. Halveer de scones en bestrijk met de citroenroomkaas. Garneer met het basilicum en serveer met de smoothie.

variatietipJe kunt ook een smoothie maken door de mango, ananas, appel en druiven uit de Verse fruitsalade (schaal 360 g) te pureren.