bewaar
Noedels met roerbakgroenten en umami-gehakt
Noedels met roerbakgroenten en umami-gehakt
bewaar

Noedels met roerbakgroenten en umami-gehakt

Umami is de vijfde smaak, naast zoet, zuur, zout en bitter. Het geeft een heerlijke hartige smaak aan dit gerecht.

20 min. bereiden
redelijk pittig
42waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

eiermie

4 el

zonnebloemolie

250 g

extra mager rundergehakt

1 el

Umami bombe paste

200 g

gesneden champignons

400 g

Italiaanse roerbakmix

1 el

sambal badjak

2 el

Japanse sojasaus

50 g

gezouten pinda's

Dit heb je nodig

  • wok

Umami is de vijfde smaak, naast zoet, zuur, zout en bitter. Het geeft een heerlijke hartige smaak aan dit gerecht.

Aan de slag

1

Breek de mie in kleinere stukjes en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel onder koud stromend water na. Verhit ondertussen de helft van de olie in de wok en roerbak de runderroerbak in 4 min. bruin en krokant. Meng de umami erdoor en roerbak nog 1 min. Schep in een kommetje.

2

Verhit de rest van de olie. Roerbak de champignons 3 min. Voeg de roerbakgroenten toe en roerbak nog 3 min. Voeg de sambal badjak, sojasaus en mie toe en bak 2 min. mee. Verdeel de noedels met groenten over de kommen. Schep het umami-gehakt erop en bestrooi met de pinda’s.

tip

algemeenEten er kinderen mee? Hak dan de pinda’s in kleine stukjes.

Roerbakken / wokken

Instructievideo - 00:54 min.