bewaar
Chinese eiermie met snijbonen en kipgehakt
Chinese eiermie met snijbonen en kipgehakt
bewaar

Chinese eiermie met snijbonen en kipgehakt

Heerlijk gerecht van Hollandse snijbonen, Chinese mie en Japanse shiitakes. Het beste van verschillende werelden.

30 min. bereiden
licht pittig
116waarderingen

Ingrediënten

4 personen

8 cm

verse gember

½

rode peper

2 tenen

knoflook

300 g

kipgehakt gekruid

1 tl

5-kruidenpoeder

2 el

paneermeel

2 el

sojasaus

400 g

verse snijbonen

250 g

Conimex Chinese eiermie

200 g

shiitake

1 liter

bospaddenstoelenbouillon van tablet

1 tl

sesamolie

1 el

rijstolie

Heerlijk gerecht van Hollandse snijbonen, Chinese mie en Japanse shiitakes. Het beste van verschillende werelden.

Aan de slag

1

Schil de gember en rasp deze. Snijd de halve peper in de lengte doormidden en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn. Snijd de knoflook fijn.

2

Meng het gehakt met de helft van de gember, van de rode peper en van de knoflook. Voeg de 5 kruidenpoeder, het paneermeel en de helft van de sojasaus toe. Maak balletjes ter grootte van een walnoot.

3

Snijd de snijbonen in schuine stukjes van 2 cm. Kook 4 min. in water met zout. Giet af. Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel in een vergiet onder koud stromend water. Laat uitlekken. Snijd ondertussen de shiitakes in reepjes.

4

Breng de bospaddenstoelenbouillon aan de kook. Kook hierin op laag vuur tegen de kook aan de kipballetjes in 5 min. gaar (pocheren).

5

Verhit de sesam- en rijstolie in een wok en roerbak hierin de shiitakes 2 min. Zet het vuur laag, voeg de rest van de gember, rode peper en knoflook toe en fruit 1 min. mee. Meng de snijbonen, de rest van de sojasaus en de mie erdoor. Voeg een paar lepels bouillon toe. Laat de balletjes uitlekken en serveer ze met de mie.

algemeenDe bouillon die overblijft, kun je gebruiken voor de bereiding van paddenstoelenrisotto met Italiaanse kaas. Kijk voor het recept op ah.nl/allerhande.

Gember gebruiken

Instructievideo - 01:26 min.