bewaar
Sambal goreng telor
Sambal goreng telor
bewaar

Sambal goreng telor

Lekker veel pit, ei in een saus met sambal en boemboe.

25 min. bereiden
redelijk pittig
52waarderingen

Ingrediënten

4 personen

8

middelgrote eieren

2

trostomaten

3 el

wokolie

100 g

boemboe sajoer groente

2 tl

sambal oelek

100 ml

kraanwater

100 ml

kokosmelk

Lekker veel pit, ei in een saus met sambal en boemboe.

Aan de slag

1

Kook de eieren in 8 min. hard en laat ze schrikken. Snijd de tomaten fijn.

2

Verhit de olie in een wok en fruit hierin de boemboe met de tomaat en sambal 2 min. Voeg het water en de kokosmelk toe.

3

Pel de eieren. Verhit de rest van de olie in een koekenpan of hapjespan en bak hierin de eieren 4-5 min., tot ze een bruin velletje hebben.

4

Doe de eieren in de saus en laat op laag vuur 5 min. doorwarmen.

tip

Ei koken

Instructievideo - 01:51 min.