Aspergebroccoli met sesam & gepocheerde kip met sambal
Door de aspergebroccoli te stomen blijft de smaak maximaal behouden. De kip pocheren we zodat-ie zacht gaart.
Ingrediënten
4 personen
2 el
sesamzaad
400 g
aspergebroccoli
1½ el
sesamolie
1 l
kraanwater
2 tenen
knoflook
2 cm
verse gember
1½ el
sambal badjak
300 g
kipfilet
1½ el
sojasaus
1 tl
Saitaku rijstazijn
Aan de slag
Rooster het sesamzaad 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
Hang een metalen vergiet in een pan met een laag kokend water. Zorg ervoor dat het vergiet het water niet raakt. Leg de aspergebroccoli in het vergiet en besprenkel met 1 el sesamolie. Leg een deksel op het vergiet en stoom de aspergebroccoli in 8 min. gaar.
Breng ondertussen een pan met 1 liter water, de knoflook, gember, 1 el sambal en eventueel zout aan de kook. Laat de smaken op laag vuur 5 min. in het water trekken.
Halveer ondertussen de kipfilets in de lengte, zodat je gelijke filets hebt. Pocheer de kip in 10 min. gaar in de bouillon. Zorg ervoor dat de bouillon tegen de kook aan blijft, maar niet kookt.
Maak ondertussen een dressing van de sojasaus, rijstazijn en de rest van de sesamolie. Besprenkel de aspergebroccoli met de dressing en het sesamzaad. Serveer met de gepocheerde kip, een beetje kookvocht en de rest van de sambal erop.
Noten, zaden en pitten roosteren
Instructievideo - 01:19 min.
Aspergebroccoli met sesam & gepocheerde kip met sambal
Door de aspergebroccoli te stomen blijft de smaak maximaal behouden. De kip pocheren we zodat-ie zacht gaart.

hoofdgerecht
null personen
190 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Rooster het sesamzaad 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
Hang een metalen vergiet in een pan met een laag kokend water. Zorg ervoor dat het vergiet het water niet raakt. Leg de aspergebroccoli in het vergiet en besprenkel met 1 el sesamolie. Leg een deksel op het vergiet en stoom de aspergebroccoli in 8 min. gaar.
Breng ondertussen een pan met 1 liter water, de knoflook, gember, 1 el sambal en eventueel zout aan de kook. Laat de smaken op laag vuur 5 min. in het water trekken.
Halveer ondertussen de kipfilets in de lengte, zodat je gelijke filets hebt. Pocheer de kip in 10 min. gaar in de bouillon. Zorg ervoor dat de bouillon tegen de kook aan blijft, maar niet kookt.
Maak ondertussen een dressing van de sojasaus, rijstazijn en de rest van de sesamolie. Besprenkel de aspergebroccoli met de dressing en het sesamzaad. Serveer met de gepocheerde kip, een beetje kookvocht en de rest van de sambal erop.
combinatietip:Lekker met pandanrijst.
algemeen:Je kunt ook een stoommand of -pan gebruiken om de aspergebroccoli in te stomen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)2 el sesamzaad
400 g aspergebroccoli
1½ el sesamolie
1 l kraanwater
2 tenen knoflook
2 cm verse gember
1½ el sambal badjak
300 g kipfilet
1½ el sojasaus
1 tl Saitaku rijstazijn