bewaar
Pittige wokrijst met zalm
Pittige wokrijst met zalm
bewaar

Pittige wokrijst met zalm

Lekker oosters: zalm met rijst en veel groenten.

15 min. bereiden
zeer pittig
62waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

pandanrijst

2

rode uien

1

gele paprika

4 el

zonnebloemolie

300 g

koelverse gesneden paksoi

300 g

verse zalmfilet

6 tl

Louisiana Gold green peppersauce

3 takjes

verse munt

Lekker oosters: zalm met rijst en veel groenten.

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de ui in halve ringen en de paprika in blokjes.

2

Verhit de helft van de olie in een wok. Bak de ui 1 min. Voeg de paprika en paksoi toe en bak de groenten in 4 min. knapperig gaar.

3

Verhit de rest van de olie in een koekenpan. Besprenkel de zalm met 2 tl pepersaus en eventueel zout. Bak de filets in 2 min. per kant bruin en vanbinnen rosé.

4

Schep de rijst door de groenten en bak 1 min. op hoog vuur mee. Breng de rijst op smaak met de rest van de pepersaus en de munt en schep op de borden. Leg de zalm erbij.

combinatietipLekker met avocado-rucolasalade.