bewaar
Antonio Carluccio's risotto met voorjaarsgroenten
Antonio Carluccio's risotto met voorjaarsgroenten
bewaar

Antonio Carluccio's risotto met voorjaarsgroenten

Extra smeuïg door de geraspte Parmezaanse kaas.

30 min. bereiden
88waarderingen

Ingrediënten

2 stengels

bleekselderij

4

winterpenen

1

ui

2

artisjokharten in blik

100 g

verse sperziebonen

2 liter

groentebouillon van tablet

100 g

ongezouten roomboter

50 g

verse doperwten

400 g

risottorijst

12

verse groene asperges

60 g

geraspte Parmezaanse kaas

Extra smeuïg door de geraspte Parmezaanse kaas.

Aan de slag

1

Pel en snijd de ui fijn. Rasp de wortelen en snijd in fijne blokjes. Maak de stengels bleekselderij schoon en snijd in fijne blokjes. Maak de sperziebonen schoon en snijd in stukjes. Snijd de artisjokharten in fijne blokjes.

2

Zet de pan bouillon op laag vuur. Smelt de helft van de boter in een grote pan en smoor de ui glazig. Smoor wortel en bleekselderij 5 min. mee en voeg doperwtjes, sperziebonen en artisjok toe. Roer kort op laag vuur, schep de rijst erdoor tot de korrels rondom vet zijn. Doe er steeds een soepopscheplepel bouillon bij, laat elke portie door de rijst opnemen voor je weer een schep toevoegt. Doe er na 15 min. de asperges bij. Blijf ca. 20 min. bouillon toevoegen en roeren tot de rijst beetgaar is.

3

Neem de pan van het vuur en voeg peper en eventueel zout toe. Roer de rest van de boter en de parmezaan erdoor en serveer de risotto heet.

tip

algemeenBron: Mijn beste Italiaanse recepten, Antonio Carluccio