bewaar
Lasagne met pompoen en appel
Lasagne met pompoen en appel
bewaar

Lasagne met pompoen en appel

Hoofdgerecht met verrassende ingrediënten. De pompoen rooster je eerst in de oven.

30 min. bereiden
1 uur 20 min. oventijd
129waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

flespompoen

4 el

traditionele olijfolie

2 tl

zeezout

2

Elstar appel

60 g

oven roasted amandelen

½ tl

kaneel

125 g

crème fraîche

9

verse lasagnebladen

75 g

Parmigiano Reggiano

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • keukenmachine

  • ovenschaal (18 x 28 cm)

Hoofdgerecht met verrassende ingrediënten. De pompoen rooster je eerst in de oven.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de flespompoen. Verwijder de zaden en draderige binnenkant, laat de schil zitten. Snijd de pompoen in parten en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de olie en het zeezout erover en rooster ca. 35 min. in de oven.

2

Neem de pompoen uit de oven en laat 10 min. afkoelen. Zet ondertussen de oven op 180 °C. Snijd de appels in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de kwarten in dunne partjes. Hak de amandelen grof. Doe de pompoenparten in de keukenmachine, voeg de kaneel en crème fraîche toe en maal tot puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Schenk 50 ml water in de ovenschaal. Rasp de kaas. Bedek de ovenschaal achtereenvolgens met 3 lasagnebladen, ⅓ van de pompoenpuree, ⅓ van de appel, ⅓ van de amandelen en ⅓ van de kaas. Maak zo nog 2 lagen. Bak de lasagne ca. 45 min. in de oven.

Pompoen schillen en snijden

Instructievideo - 01:05 min.