Pompoensoep met salie en spek
Pompoensoep met salie en spek
bewaar
bewaar

Pompoensoep met salie en spek

Boordevol groente en budgetvriendelijk. Deze pompoensoep heeft het allemaal.

30 min. bereiden
10 min. oventijd
241waarderingen

10 ingrediënten

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 220 °C. Bak de broodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de pompoen in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de schil eraf. Snijd het vruchtvlees in stukken. Snijd de preien in ringen en spoel onder koud stromend water.

2

Verhit de olie in een soeppan en fruit de pompoen en prei 5 min. Voeg 1 liter kokend water (per 4 personen) toe en verkruimel het bouillonblokje erover. Breng aan de kook en laat op laag vuur 20 min. koken.

3

Snijd ondertussen de salieblaadjes in dunne reepjes. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes in 5-6 min. tot bruin en knapperig. Snijd de knoflook fijn. Neem de spekjes uit de pan en houd apart. Laat wat bakvet in de pan en fruit hierin de salie en knoflook. Voeg de spekjes weer toe, schep even om en neem de pan van het vuur.

4

Neem de soeppan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de soep over de kommen en verdeel de ricotta en de kruidige spekjes erover. Serveer met de schnittbroodjes.

variatietipHoud je van extra romig? Voeg dan een lepel mascarpone toe in plaats van ricotta. Is de soep te dik, voeg dan nog wat water toe.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Pompoen schillen en snijden

Instructievideo - 01:05 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Pompoensoep met salie en spek

Boordevol groente en budgetvriendelijk. Deze pompoensoep heeft het allemaal.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig