Pompoensoep met salie en spek
Door de salie-spekjes krijgt deze warmmaker een mediterraan tintje. De zachte ricotta maakt de soep lekker romig.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 verse pompoen
- 2 preien
- 2 el traditionele olijfolie
- 1 liter kippenbouillon van tablet
- 4 takjes verse salieblaadjes
- 200 g magere gerookte spekreepjes
- 1 teen knoflook
- 100 g ricotta (verse kaas)
Keukenspullen
- staafmixer
Advertentie
Bereiden
- Snijd de pompoen in parten, schil en verwijder de zaden en draderige binnenkant. Snijd het vruchtvlees in stukken. Was de prei en snijd in dikke ringen.
- Verhit de olie in een soeppan en fruit de pompoen en prei 5 min. Voeg de bouillon toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur 20 min. koken.
- Snijd ondertussen de blaadjes van de salie in dunne reepjes. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes in 8 min. uit. Snijd de knoflook fijn. Neem de spekjes uit de pan en houd apart. Laat wat bakvet in de pan zitten en fruit hierin de salie en knoflook. Voeg de spekjes weer toe en neem de pan van het vuur.
- Neem de soeppan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout.Serveer met een lepel ricotta en de kruidige spekjes.
variatietip:
Houd je van extra romig? Voeg dan een lepel mascarpone toe in plaats van ricotta. Is de soep te dik, voeg dan nog wat water of bouillon toe.

Pompoen schillen en snijden
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 300 kcal
- eiwit 14 g
- koolhydraten 9 g
-
vet 23 g
waarvan verzadigd 6 g - natrium 2.034 mg
- vezels 4 g
Ook te zien in
Pompoensoep met salie en spek
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Pompoensoep met salie en spek
- 1 verse pompoen
- 2 preien
Was de prei en snijd in dikke ringen.
- 2 el traditionele olijfolie
- 1 liter kippenbouillon van tablet
Verhit de olie in een soeppan en fruit de pompoen en prei 5 min. Voeg de bouillon toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur 20 min. koken.
- 4 takjes verse salieblaadjes
- 200 g magere gerookte spekreepjes
Snijd ondertussen de blaadjes van de salie in dunne reepjes. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes in 8 min. uit.
- 1 teen knoflook
Snijd de knoflook fijn. Neem de spekjes uit de pan en houd apart. Laat wat bakvet in de pan zitten en fruit hierin de salie en knoflook.
Voeg de spekjes weer toe en neem de pan van het vuur.
Neem de soeppan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- 100 g ricotta
Serveer met een lepel ricotta en de kruidige spekjes.
variatietip:
Houd je van extra romig? Voeg dan een lepel mascarpone toe in plaats van ricotta. Is de soep te dik, voeg dan nog wat water of bouillon toe.