bewaar
Pompoensoep met salie en spek
Pompoensoep met salie en spek
bewaar

Pompoensoep met salie en spek

Door de salie-spekjes krijgt deze warmmaker een mediterraan tintje. De zachte ricotta maakt de soep lekker romig.

40 min. bereiden
202waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

verse pompoen

2

preien

2 el

traditionele olijfolie

1 liter

kippenbouillon van tablet

4 takjes

vers salieblaadje

200 g

magere gerookte spekreepjes

1 teen

knoflook

100 g

ricotta

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Door de salie-spekjes krijgt deze warmmaker een mediterraan tintje. De zachte ricotta maakt de soep lekker romig.

Aan de slag

1

Snijd de pompoen in parten, schil en verwijder de zaden en draderige binnenkant. Snijd het vruchtvlees in stukken. Was de prei en snijd in dikke ringen.

2

Verhit de olie in een soeppan en fruit de pompoen en prei 5 min. Voeg de bouillon toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur 20 min. koken.

3

Snijd ondertussen de blaadjes van de salie in dunne reepjes. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes in 8 min. uit. Snijd de knoflook fijn. Neem de spekjes uit de pan en houd apart. Laat wat bakvet in de pan zitten en fruit hierin de salie en knoflook. Voeg de spekjes weer toe en neem de pan van het vuur.

4

Neem de soeppan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout.Serveer met een lepel ricotta en de kruidige spekjes.

variatietipHoud je van extra romig? Voeg dan een lepel mascarpone toe in plaats van ricotta. Is de soep te dik, voeg dan nog wat water of bouillon toe.

Pompoen schillen en snijden

Instructievideo - 01:05 min.