bewaar
Kip in tomatensaus
Kip in tomatensaus
bewaar

Kip in tomatensaus

De venkel geeft de kip een heerlijke zoet-kruidige smaak.

25 min. bereiden
licht pittig
166waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

venkelknol

200 g

Tasty Tom trostomaat

100

zongedroogde tomaten op olie

2 tenen

knoflook

½

rode peper

4 el

traditionele olijfolie

1 el

tarwebloem

1½ tl

zout

1½ tl

peper

1 el

gedroogde oregano

380 g

kipfiletplakje à la minute

150 g

mini mozzarella

90 g

Taggia olijven

De venkel geeft de kip een heerlijke zoet-kruidige smaak.

Aan de slag

1

Maak de venkelknol schoon en snijd in reepjes. Snijd de tastytomtomaten grof en de zongedroogde tomaten fijn. Snijd de knoflook fijn. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn.

2

Verhit de olie in een hapjespan. Bak de venkelreepjes 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de peper en de knoflook toe en fruit op laag vuur 2 min. mee. Voeg de verse en zongedroogde tomaten toe, breng aan de kook en zet het vuur laag.

3

Meng in een diep bord de bloem met het zout, de peper en oregano en haal de kipfilet erdoor. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kip op hoog vuur snel aan beide kanten. Leg de kip in de tomatensaus en laat 5 min. op laag vuur garen. Laat de mozzarella uitlekken. Voeg met de olijven toe en schep om.

combinatietipLekker met aardappelen uit de oven.

Rode peper schoonmaken

Instructievideo - 00:34 min.