bewaar
Madrasboerenkool met champignons
Madrasboerenkool met champignons
bewaar

Madrasboerenkool met champignons

De oer-Hollandse boerenkool gaat op reis naar India.

15 min. bereiden
redelijk pittig
125waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1¼ kg

koelverse stamppotaardappelen

400 g

boerenkool met rode paprika, rode ui en rode peper

250 g

kastanjechampignon

2 tenen

knoflook

2 el

zonnebloemolie

2

bosuien

3 el

sojasaus

4 tl

Euroma Original spices by Jonnie Boer curry madras

Dit heb je nodig

  • pureestamper

De oer-Hollandse boerenkool gaat op reis naar India.

Aan de slag

1

Halveer grote stukken aardappel en kook deze samen met de boerenkool in ruim water met zout in 10 min. gaar. Halveer de champignons en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een koekenpan en bak de champignons 4 min. Voeg de knoflook toe en bak 1 min. mee. Snijd de bosuitjes in schuine ringen van 1 cm. Doe de sojasaus en bosui erbij en verwarm nog 1 min. Breng op smaak met peper.

2

Giet de aardappelen met boerenkool af, vang een kopje kookvocht op. Stamp de aardappelen met boerenkool en voldoende kookvocht met de pureestamper tot een smeuïge stamppot. Voeg de specerijenmelange en een beetje zout toe.

3

Verdeel de stamppot over de borden en schep de champignons erop.

tip

variatietipGeen boerenkoolmix kunnen vinden? Je kunt ook 300 g boerenkool, 1 rode ui (fijngesnipperd), 1 rode paprika (in stukjes gesneden) en 1 rood pepertje (fijngesneden) gebruiken

variatietipVervang als variatie de bosui eens door 1 bakje grofgesneden koriander (15 g). Schep de koriander vlak voor het serveren door de champignons.