bewaar
Ovenfrittata met wintergroenten
Ovenfrittata met wintergroenten
bewaar

Ovenfrittata met wintergroenten

Met winterpeen, rode biet en zoete aardappel is deze fritatta echt een vegafeest!

25 min. bereiden
45 min. oventijd
286waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

winterpeen

250 g

gekookte bieten

300 g

zoete aardappel

400 g

vastkokende aardappel

2

middelgrote uien

20 g

verse Italiaanse kruiden

3 el

AH BASIC zonnebloemolie

8

witte scharreleieren

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (30 x 40 cm)

Met winterpeen, rode biet en zoete aardappel is deze fritatta echt een vegafeest!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de winterpeen, bieten, zoete aardappelen en vastkokende aardappelen en snijd in blokjes van 1 cm (brunoise). Snijd de uien in partjes.

2

Ris de blaadjes van de takjes Italiaanse kruiden en snijd fijn. Meng met de olie.

3

Doe de groenten en aardappelen in de ovenschaal en schep om met de kruidenolie. Bestrooi met peper.

4

Bak de groenten en aardappelen ca. 30 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om.

5

Klop de eieren los met peper. Neem de schaal uit de oven, laat de oven aan staan. Schep de groenten om en schenk het ei erover. Zet de schaal terug in de oven en bak de frittata nog ca. 15 min.

tip

Ovenfrittata met wintergroenten

Instructievideo - 03:42 min.