bewaar
Cantuccini met pistache en venkelzaad
Cantuccini met pistache en venkelzaad
bewaar

Cantuccini met pistache en venkelzaad

Het venkelzaad geeft deze krokante koekjes een zachte anijssmaak.

25 min. bereiden
30 min. oventijd
1 uur wachten
47waarderingen

Ingrediënten

150 g

rietsuiker

150 g

tarwebloem

175 g

zelfrijzend bakmeel

1 mespunt

zout

1

citroen

3

middelgrote eieren

½ el

vloeibare honing

95 g

gepelde ongezouten pistachenoten

100 g

ongezouten geroosterde amandelen

1 tl

venkelzaad

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Het venkelzaad geeft deze krokante koekjes een zachte anijssmaak.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng de suiker, bloem, het bakmeel en zout in een kom. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil van de vrucht. Voeg toe aan het mengsel. Roer met een vork de eieren en honing erdoor. Hak de gepelde pistachenoten en amandelen grof. Meng samen met het venkelzaad door het deeg. Kneed even door met wat bloem aan je handen. Vorm van het deeg ‘broodjes’ van 2 cm hoog en 4 cm breed.

2

Bak ze ca. 15 min. op een met bakpapier beklede bakplaat in het midden van de oven. Snijd elk deegbroodje in 10 plakjes van 1 cm dik. Leg de cantuccini terug op de bakplaat en bak ze in ca. 15 min. in het midden van de oven goudbruin. Laat de koekjes helemaal afkoelen.

tip

combinatietipServeer met een pittige espresso.

Citrus snijden

Instructievideo - 01:15 min.