bewaar
Geroosterde groentelasagne met paprikasaus
Geroosterde groentelasagne met paprikasaus
bewaar

Geroosterde groentelasagne met paprikasaus

1 uur 15 min. bereiden
63waarderingen

Ingrediënten

4 personen

700 g

aardappels (Pommes Primeur)

700 g

uien

3

rode paprika's

1½ theelepel

zout

1½ theelepel

Italiaanse keukenkruiden

250 ml

olijfolie

30 ml

witte-wijnazijn

12

lasagnevellen

2 kroppen

sla

1 bakje

verse groene pesto

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • braadslede

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. Aardappels goed schoonboenen onder koud water en in stukken snijden. Uien pellen en in stukken snijden. Paprika's wassen, schoonmaken en in repen snijden. Aardappels en ui in braadslede leggen. Bestrooien met zout en Italiaanse kruiden en 100 ml olie erover schenken. In midden van oven aardappels en ui in ca. 30 minuten gaar roosteren, af en toe omscheppen. Intussen in koekenpan 1 eetlepel olie verhitten en paprika ca. 25 minuten zachtjes bakken, regelmatig omscheppen. Paprika laten afkoelen en met azijn in keukenmachine of met staafmixer pureren. Al mengend beetje bij beetje 100 ml olie toevoegen tot mooie saus ontstaat. Op smaak brengen met zout en peper. In pan met ruim kokend water en 2 eetlepels olie lasagnevellen met 6 tegelijk in ca. 7 minuten beetgaar koken, met spatel zorgen dat vellen niet aan elkaar plakken. Met schuimspaan lasagnevellen uit pan nemen en over rand van vergiet laten uitlekken. Op zelfde wijze andere 6 lasagnevellen koken. Sla wassen, uitslaan en in repen snijden. In wok rest van olie verhitten en sla in gedeelten toevoegen en al omscheppend laten slinken. Pesto erdoor scheppen. Op vier borden elk 1 lasagnevel leggen. Achtereenvolgens 1/3 deel van paprikasaus, 1/3 deel van sla en 1/3 deel van aardappel-uimengsel erop scheppen. Hierop lasagnevel leggen en laagjes herhalen tot alle ingrediënten gebruikt zijn.