bewaar
Romige kaasomelet met rucola
Romige kaasomelet met rucola
bewaar

Romige kaasomelet met rucola

Je kunt ontbijten met een gekookt eitje, maar je kunt ook uitpakken met dit romige omelet.

20 min. bereiden
31waarderingen

Ingrediënten

4 personen

60 g

rucolasla

3

bosuien

2 potten

geroosterde rode paprika's in pot

2 el

traditionele olijfolie

6

middelgrote eieren

1 dl

verse slagroom

100 g

geraspte belegen kaas

20 g

ongezouten roomboter

Je kunt ontbijten met een gekookt eitje, maar je kunt ook uitpakken met dit romige omelet.

Aan de slag

1

Was de rucola en sla droog. Maak de bosuitjes schoon en snijd in stukken van ca. 1 cm. Snijd de paprika's in repen. Verhit de olie in de wok en roerbak op hoog vuur de rucola en bosui ca. 1 min. Schep de paprika erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Klop in een kom de eieren los met de slagroom, kaas en naar eigen smaak de nootmuskaat, peper en eventueel zout.

2

Verhit de boter in een grote koekenpan. Schep het eiermengsel erin en laat op matig hoog vuur stollen. Schuif steeds het gestolde ei van de zijkant naar het midden. Schep de rucola op een kant van de omelet als de bovenkant bijna gestold is. Klap de omelet dubbel en laat op een schaal glijden.