bewaar
Ovenschotel met ham-kaascroissantjes
Ovenschotel met ham-kaascroissantjes
bewaar

Ovenschotel met ham-kaascroissantjes

Deze traybake met ham-kaascroissantjes is het ontbijt waar je iedereen wakker voor mag maken. Als je ze wilt delen dan.

10 min. bereiden
25 min. oventijd
1waarderingen

Ingrediënten

6 personen

8

luchtige roomboter minicroissants

2

middelgrote eieren

1 el

grove mosterd

125 ml

verse slagroom

125 ml

halfvolle melk

50 g

geraspte belegen kaas

95 g

yorkham

50

geraspte belegen kaas

2 el

sesamzaad

Deze traybake met ham-kaascroissantjes is het ontbijt waar je iedereen wakker voor mag maken. Als je ze wilt delen dan.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak de croissants volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verlaag de oventemperatuur naar 180 °C. Klop de eieren los met de mosterd, slagroom en de melk. Breng op smaak met zout en peper.

2

Halveer de croissants in de lengte en beleg ze met de helft van de kaas en de helft van de ham.

3

Verdeel de croissants nonchalant over de ovenschotel. Giet het ei-roommengsel eroverheen. Verdeel de rest van de ham tussen de croissants. Bestrooi met de rest van de kaas en het sesamzaad.

4

Bak de croissant-ovenschotel 20-25 min. in het midden van de oven tot de bovenkant goudbruin en knapperig is.

tip

variatietipOok lekker met wat verse bieslook door het ei-roommengsel.

algemeenPerfect om oud brood mee op te maken, want dit gaat zelfs beter met croissants van een dag oud. Die nemen het room-eimengsel namelijk nóg beter op!

Ovenschotel met ham-kaascroissantjes

Instructievideo - 00:27 min.