3e kerstdag: restjesdag

3e kerstdag: restjesdag

Veel over van het kerstdiner? Serveer het na de kerstdagen opnieuw, maar dan wel verrassend anders. Maak er op ‘derde kerstdag’ je eigen left-overmenu of -maaltje van.

Wat doen we met de left-overs?

Wat doen we met de left-overs?

Je hebt kalkoen, borrel, restjes groenten of aardappel over? Het grand dessert was toch net iets té grand. Wat doe je ermee? Een aantal tips:

  • Kerstbrood: maak er wentelteefjes mee
  • Kalkoen/kip: gebruik als topping voor een nachoschotel
  • Aardappel(puree): prima te gebruiken voor aardappelkroketjes
  • Restjes groente: kun je soep, omelet of kaasfondue mee maken óf hartige groentefritters
  • Zoete tip: maak een zoete borrelplank met restjes van het dessert.

Tot slot, ga slim om met restjes en typ in de 'Allerhande zoekbalk' je overgebleven ingrediënt, zodat wij er een gerecht bij kunnen zoeken. Handig!

Deel een bordje of bakje met kerst leftovers met je buren, vrienden of familie

Deel een bordje of bakje met kerst leftovers met je buren, vrienden of familie

Je kent het wel: te veel soep gemaakt, fanatiek koekjes gebakken of je hebt te veel over van het kerstdiner. Wist je dat je daar je buren, vrienden of familie heel blij mee kunt maken? Met het initiatief Bordje voor je elkaar laten we zien hoe leuk en makkelijk het is om eten te delen. Met die overgebleven portie maak je een buurtgenoot die wel wat hulp kan gebruiken, een praatje nodig heeft of gewoon te druk is om te koken heel blij! En jij wordt getrakteerd op een leuke ontmoeting, een lach op iemands gezicht en wie weet… volgende keer een bordje voor jou? Al met al kun je met 'Bordje voor elkaar' iets betekenen voor een ander.