3e kerstdag: restjesdag

3e kerstdag: restjesdag

Veel over van het kerstdiner? Serveer het na de kerstdagen opnieuw, maar dan wel verrassend anders. Maak er op ‘derde kerstdag’ je eigen left-overmenu of -maaltje van.

Wat doen we met de left-overs?

Wat doen we met de left-overs?

Je hebt kalkoen, borrel, restjes groenten of aardappel over? Het grand dessert was toch net iets té grand. Wat doe je ermee? Een aantal tips:

  • Kerstbrood: maak er wentelteefjes mee
  • Kalkoen/kip: gebruik als topping voor een nachoschotel
  • Aardappel(puree): prima te gebruiken voor aardappelkroketjes
  • Restjes groente: kun je soep, omelet of kaasfondue mee maken óf hartige groentefritters
  • Zoete tip: maak een zoete borrelplank met restjes van het dessert.

Tot slot, ga slim om met restjes en typ in de 'Allerhande zoekbalk' je overgebleven ingrediënt, zodat wij er een gerecht bij kunnen zoeken. Handig!