Van tips tot nodige inspiratie

Hoe stijl je je tafel volgens de etiquette en hoe hou je bestek nou zo mooi glanzend? We helpen je op weg hoe je jouw tafel zo mooi mogelijk maakt. Voor een avondje echt uitpakken of een gewone doordeweekse avond.

Zo onderhoud je jouw bestek

Glanzend bestek maakt je avondeten ineens een feestmaal en voor je gevoel waan je je even in een sterrenrestaurant. Daar wil je zo lang mogelijk van genieten. Ontdek alle schoonmaaktips!

Ontdek schoonmaaktips voor bestek

Dek de tafel volgens de etiquette

Van een mooi bord kun je niet eten, maar met een mooi gedekte tafel maak je al je gasten blij. Maar ehh… Hoe heurt dat eigenlijk ook alweer? Wij zetten het nog even allemaal op een rijtje.

Bekijk alle tafeletiquette

5 unieke menu's om thuis uit eten te gaan

Uit eten betekent voor velen verwennerij en gezelligheid. Met onderstaande thuis-uit-eten-menu’s kan je thuis net doen alsof je in een restaurant zit. Je eigen restaurant nog wel!

Bekijk alle menu's

Welke kaasmes gebruik je waarvoor?

Dit mes, in een vorm van een bijl, heeft de meest stevige body en wordt gebruikt voor harde kazen zoals Manchego en Parmezaan. Shop hier alles voor je kaasplankje!

Bekijk kaasmes

Dit mes, met de driehoekige vorm, heeft een scherpe punt zodat je makkelijk de gesneden kaas kan prikken en opdienen. Hij wordt voornamelijk gebruikt voor half harde kazen zoals Gouda en Cheddar.

Bekijk kaasmes

Dit mes heeft een smal lemmet, het stuk van de mes waar mee gesneden wordt. De de uitsparingen zorgen ervoor dat de kaas niet aan het lemmet blijft kleven. Dit mes is dus handig voor zachte kazen.

Bekijk kaasmes

Pak een avondje uit met Culii

Zet heel makkelijk culinaire gerechten op tafel vanuit je eigen keuken. Met Culii tover je namelijk binnen 20 à 30 minuten een feest op je bord. En je geniet van elk Culiigerecht met 2 personen.

Bekijk alle Culii producten
Pak een avondje uit met Culii