Van tips tot nodige inspiratie

Hoe stijl je je tafel volgens de etiquette en hoe hou je bestek nou zo mooi glanzend? We helpen je op weg hoe je jouw tafel zo mooi mogelijk maakt. Voor een avondje echt uitpakken of een gewone doordeweekse avond.

Handig om te weten over bestek in de vaatwasser

  • De besteksets van hoogglans edelstaal zijn vaatwasserbestendig.
  • Voor het champagnekleurig edelstaal bestek adviseren wij om het bestek met de hand af te wassen zoals ook op de verpakking staat. Zo blijft het bestek het langst mooi. De hoge watertemperatuur in de vaatwasser en de vaatwastabletten kunnen de champagnekleurige PVD coating beschadigen.

Zo onderhoud je jouw bestek

Glanzend bestek maakt je avondeten ineens een feestmaal en voor je gevoel waan je je even in een sterrenrestaurant. Daar wil je zo lang mogelijk van genieten. Ontdek alle schoonmaaktips!

Ontdek schoonmaaktips voor bestek

Dek de tafel volgens de etiquette

Van een mooi bord kun je niet eten, maar met een mooi gedekte tafel maak je al je gasten blij. Maar ehh… Hoe heurt dat eigenlijk ook alweer? Wij zetten het nog even allemaal op een rijtje.

Bekijk alle tafeletiquette

Wat heb je allemaal nodig voor gourmetten?

De tijd van kerst is aangebroken en jij mag vanavond laten zien hoe goed je bent in het niet laten aanbranden van alles in jouw gourmetpannetje. Maar eh… Wat doe je eigenlijk allemaal in dat pannetje?

Bekijk jouw gourmetboodschappenlijstje

Welke kaasmes gebruik je waarvoor?

Dit mes, met de driehoekige vorm, heeft een scherpe punt zodat je makkelijk de gesneden kaas kan prikken en opdienen. Hij wordt voornamelijk gebruikt voor half harde kazen zoals Gouda en Cheddar.

Bekijk kaasmes

Dit mes heeft een smal lemmet, het stuk van de mes waar mee gesneden wordt. De de uitsparingen zorgen ervoor dat de kaas niet aan het lemmet blijft kleven. Dit mes is dus handig voor zachte kazen.

Bekijk kaasmes