5 tips voor de perfecte vrijmibo.

We zijn gelukkiger op ons werk als we plezier maken en een goede band opbouwen met collega's. Een vrijmibo (oftewel een vrijdagmiddagborrel) helpt een handje. Het is dan ook de moeite waard om deze te organiseren, zelfs online. En zoveel moeite hoeft de organisatie niet te kosten. Doe inspiratie op voor een succesvolle (digitale) vrijmibo!

Organiseer een vrijmibo met collega's samen om iedereen enthousiast te krijgen. Lees deze en meer tips bij Albert Heijn.

Tip 1: betrek collega's bij de organisatie.

Waar de één dol op de vrijmibo is, voelt het voor de ander als een verplichting. Door de borrel samen te organiseren, kan ieder zijn of haar stempel er op drukken. Dat verhoogt de betrokkenheid en de kans op succes.

Je kan er zelfs voor kiezen om de organisatie steeds in handen van een andere collega, een ander duo of een ander groepje te leggen. Wie organiseert de leukste vrijdagmiddagborrel?

Geef je vrijmibo een thema zodat hij elke week anders is. Lees deze en meer tips bij Albert Heijn.

Tip 2: gebruik een thema.

Veel vrijmibo's vinden elke vrijdag plaats. Je kan voorkomen dat ze saai worden, door de borrel een thema mee te geven. Wie houdt er immers niet van een themafeestje?

Thema ideeën voor de vrijdagmiddagborrel zijn:

 • Vrijmibier
 • Magnifieke mocktails
 • Op z'n Hollands
 • Pizza party
 • Back to school
 • Een tropische verrassing
 • Vandaag is rood
Maak jouw vrijmibo of andere borrel origineel met dit leuke thema via Albert Heijn.

Thema inspiratie: vrijmibier

Tover de vrijmibo gemakkelijk om in een vrijmibier! Serveer verschillende soorten (alcoholvrij) bier met hapjes die er goed bij passen. Denk bijvoorbeeld aan de Lay's Strong chips. Deze gaan perfect samen met verschillende soorten bier en zijn verkrijgbaar in drie verschillende sterke en pikante smaken.Bekijk alles van Lay's

Lay's Strong:

Maak van je vrijmibo een magnifiek mocktail feest met deze tips van Albert Heijn!

Thema inspiratie: magnifieke mocktails

Verander de vrijmibo in een mocktail feest! Maak én proef de mocktails samen! Onze favoriet is de Pink Sin. Doe een partje grapefruit en een stokje kaneel in een glas en schenk er Chaudfontaine bij. Of verras met de Ginger Breeze. Doe vijf frambozen in een glas, schenk er 15ml gembersiroop bij en top off met Fuze Tea Mango Kamille.Bekijk frisdranken voor in de mocktails

Frisdranken:

Gebruik voor elke vrijmibo hetzelfde boodschappenlijstje als basis. Lees deze en meer tips bij Albert Heijn.

Tip 3: maak een herbruikbaar boodschappenlijstje.

Er zijn een aantal eten- en drinkwaren die op elke vrijmibo geserveerd worden. Denk aan fris, bier, wijn, chips en noten. Als je eenmalig online een goede boodschappenlijst maakt, kan je deze steeds weer als basis gebruiken. Dat scheelt jou en je collega's erg veel tijd. En jij weet als geen ander: tijd is geld. Borrel je online? Dan doet iedereen natuurlijk zijn eigen inkopen! Net zo makkelijk.

Maak een boodschappenlijst
Serveer de populairste eten- en drinkenswaren op de vrijmibo zodat er voor ieder wat wils is. Lees deze en meer tips bij Albert Heijn.

Tip 4: kies populaire eten- en drinkwaren.

Op een geslaagde vrijmibo is er wat lekkers te eten en drinken voor elke collega. Maar smaken verschillen. Iedereen blij maken? Serveer in ieder geval de meest populaire hapjes en drankjes.

Met chips, bier en frisdrank sla je niet gauw de plank mis. Maar je kan ook inspelen op trends. Vervang chips door snoeptomaatjes en serveer vegetarische bitterballen.

Extra tip: wil jij ook weleens wat anders bij de vrijmibo op afstand eten of drinken? Doe inspiratie bij collega's op!

Onderneem activiteiten tijdens je vrijmibo om lekker bezig te blijven. Lees deze en meer tips bij Albert Heijn.

Tip 5: bedenk een activiteit.

Gezelligheid staat bij een vrijmibo voorop. Je kan het ijs breken door een originele activiteit te verzinnen die je goed kan uitvoeren tijdens het (online) borrelen. Je kan groots uitpakken, maar het natuurlijk ook eenvoudig houden. Kies voor een activiteit die bij de organisatie past!

Ideeën voor (digitale) activiteiten zijn:

 • Karaoke
 • Wie is het?
 • Bordspellen
 • Het doorgeef-verhaal
 • Bring your partner