Alles voor een geslaagde vrijdagmiddagborrel

We zijn gelukkiger op werk als we een band hebben met onze collega's. Een Vrijmibo (oftewel vrijdagmiddagborrel) is een goede manier om elkaar beter te leren kennen. Ook online is samen borrelen een goede manier om met elkaar in contact te blijven. Hoe je dat doet? Gebruik de tips en inspiratie op deze pagina om met weinig moeite een geslaagde (digitale) Vrijmibo te organiseren.

Zó organiseer je jouw Vrijmibo

 • Betrek collega’s bij de organisatie
  Waar de één dol op de vrijmibo is, voelt het voor de ander als een verplichting. Door de borrel samen te organiseren, kan ieder zijn of haar eigen stempel er op drukken. Dat verhoogt de betrokkenheid en het aantal deelnemers.
 • Kies populair eten en drinken
  Met chips, bier en frisdrank sla je niet gauw de plank mis. Ga bij collega's ook na of er dieetwensen zijn: als de helft van de collega's bijvoorbeeld vegetarisch is, kan het handig zijn handig om de bitterballen ook vegetarisch in te slaan.
 • Weet hoeveel collega's komen
  Door een online uitnodiging te versturen kun je gemakkelijk bijhouden hoeveel hapjes en drankjes je in moet slaan.

En zó houdt je de borrel iedere keer weer gezellig

 • Bedenk een gezamenlijke activiteit
  Gezelligheid staat bij een vrijmibo voorop. Je kan het ijs breken door een originele activiteit te verzinnen welke je goed kan uitvoeren tijdens het (online) borrelen. Je kan groots uitpakken, maar natuurlijk ook eenvoudig houden. Kies voor een activiteit die bij de organisatie past! Een aantal ideeën voor leuke (digitale) activiteiten: Karaoke, Wie is het?, (online) bordspellen, kaartspellen, het doorgeef-verhaal of raadspellen.
 • Gebruik een thema
  Vaak vinden Vrijmibo's elke week plaats. Je kan voorkomen dat ze saai worden, door de borrel een thema mee te geven. Wie houdt er immers niet van een themafeestje? Denk bijvoorbeeld aan een Hollandse avond of tropisch thema.

Weinig tijd? Bestel in één klik je borrelpakket

Maak gemakkelijk een virgin long island iced tea met Coca-Cola op de vrijmibo met dit recept van Albert Heijn

Recept: mix zelf een virgin long island iced tea (2 min)

Deze alcoholvrije variatie op het bekende recept van de long island iced tea is een hit op iedere borrrel! Hoe je hem maakt? Simpel! Pak een glas en vul deze met ijsblokjes. Vul aan met gelijke delen cola en ijsthee en een klein beetje citroensap. Roer met het rietje het glas door. Eventueel aftoppen met een schijfje citroen en jouw long island iced tea mocktail is klaar om lekker van te genieten!

Benodigdheden