Koopzegels

Hoe werkt Koopzegels sparen?

Voor elke € 1 aan boodschappen koop je een zegel van € 0,10. Als je 490 zegels (€ 49) inlevert, krijg je € 52 terug. Zo heb je € 3 verdiend. Dat is maar liefst 6% rente. Mooi meegenomen!

Op onze pagina over Koopzegels leggen we met filmpjes uit hoe het werkt. Je vindt hier ook de algemene voorwaarden voor Koopzegels sparen.

Hoe kan ik meedoen aan Koopzegels sparen?

Je hebt de AH app en een geactiveerde Bonuskaart nodig. Activeer koopzegels sparen in de AH app. Dat doe je door op de homepagina op ‘Koopzegels’ te klikken. Volg de stappen en doe mee!

Kan ik ook Koopzegels sparen bij mijn online boodschappen?

Ja hoor! Je koopzegels worden automatisch bijgeschreven nadat je hebt afgerekend bij de bezorger.

Hoe kan ik mijn gespaarde Koopzegels laten uitbetalen?

Dat kan in de winkel. Je kan ze inwisselen bij de servicebalie. Of je boodschappen ermee betalen. Betaal je met koopzegels bij de zelfscankassa? Dan moeten je boodschappen duurder zijn dan € 52. Want je krijgt bij de zelfscankassa geen geld terug.

Neem je telefoon mee als je de koopzegels wil inwisselen. Ga in de AH app naar het overzicht van je Koopzegels. Klik op ‘Koopzegels uitbetalen’. Je krijgt dan een unieke code. Die geef je aan de kassamedewerker of vul je in bij de zelfscankassa. De code wordt telkens automatisch vernieuwd. Je kan dus geen screenshot van de code laten zien.

Je kan maximaal 10 volle koopzegelboekjes per dag laten uitbetalen. Als je koopzegelboekje nog niet helemaal vol is, kan je het al wel laten uitbetalen. Tot 255 zegels krijg je gewoon terug wat je hebt betaald, dus € 0,10 per zegel. Vanaf 255 zegels tot 490 zegels ontvang je € 0,50 extra.

Kan ik mijn online boodschappen ook betalen met Koopzegelboekjes?

Nee, dat kan alleen in de winkel.

Kan ik mijn gespaarde koopzegels ook op de website bekijken?

Nee, alleen in de AH app kan je zien hoeveel koopzegels je al hebt gespaard.

Ik ben mijn Bonuskaart kwijt, hoe zit het nou met mijn koopzegels?

Geen zorgen! Met alleen een Bonuskaart kan niemand anders bij jouw koopzegels.

Je kan het beste een nieuwe Bonuskaart aanvragen op AH.nl bij Klantenkaarten. Ga naar ‘Mijn profiel’ > ‘Bewerk Bonuskaart’ > ‘Maak een nieuwe online Bonuskaart’. Wil je liever een nieuwe fysieke kaart? Ga dan naar de servicebalie in een van onze winkels. Vergeet daarna niet in je profiel bij Klantenkaarten je kaartnummer aan te passen.

Kan ik samen met iemand anders koopzegels sparen?

Nee, je spaart koopzegels via je eigen, persoonlijke AH-profiel.

Ik ben mijn telefoon kwijt. Hoe bescherm ik mijn koopzegels?

Wijzig meteen je wachtwoord in je profiel. Zo kan niemand bij jouw koopzegels in de AH app. We raden je trouwens aan om je telefoon te vergrendelen met een pincode, vingerafdruk of gezichtsherkenning. Zo kan iemand die jouw telefoon vindt niet zomaar je telefoon openen.

Ik wil stoppen of even pauzeren met koopzegels sparen, kan dat?

Ja, in de AH app kan je het sparen stoppen of pauzeren:

  • Wil je even niet sparen? Ga naar ‘Koopzegels’ in de AH app en klik op de 3 puntje rechts bovenin. Kies voor 'Pauzeren'. Weer verder sparen? Kies dan 'Koopzegels hervatten'. 

  • Wil je stoppen met sparen? Dat kan alleen als je saldo € 0 is. Laat dus eerst al je koopzegels uitbetalen in de winkel. Ga daarna in de AH app naar ‘Koopzegels’, klik op de 3 puntjes rechts bovenin en kies voor ‘Koopzegels stoppen’.

Mijn Koopzegels zijn niet bijgeschreven. Wat nu?

Het gebeurt weleens dat je koopzegels niet bijgeschreven zijn. Bijvoorbeeld door een netwerkstoring. De koopzegels staan dan niet op je kassabon of factuur. Je hebt er ook niet voor betaald.

Soms duurt het bijschrijven gewoon wat langer.

  • Zijn je koopzegels 1 dag na je winkelbezoek nog niet bijgeschreven? En staan ze wel op je kassabon? Ga dan even langs bij de servicebalie in de winkel. Daar helpen ze je verder.

  • Zijn je zegels niet bijgeschreven na je online bestelling, terwijl ze wel op je factuur staan? Wacht dan 5 werkdagen. Zijn ze dan nog steeds niet bijgeschreven? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Kan ik de papieren koopzegelboekjes nog inleveren?

Ja, dat kan nog steeds. Je kan ze zeker tot 31 december 2025 nog inleveren bij de servicebalie.

Waar kan ik de algemene voorwaarden nalezen?

Die kan je nalezen op onze informatiepagina over Koopzegels, helemaal onderaan.

Praat met AH