Koopzegels sparen

AH Klantenservice

Hoe werkt Koopzegels sparen?

Bij elke euro die je aan boodschappen uitgeeft kan je een AH koopzegel kopen voor 10 cent. Je spaart bij je boodschappen in de winkel maar ook bij je online bestellingen. Heb je er 490 bij elkaar gespaard? Dan heb je een vol Koopzegelboekje ter waarde van 49 euro. Lever dit vervolgens in bij jouw AH winkel en krijg 52 euro contant uitbetaald. Je krijgt dan 3 euro extra per vol zegelboekje. Dus 6% rendement!

Hoe kan ik meedoen aan Koopzegels sparen?

Koopzegels sparen doe je digitaal met de AH app en je geactiveerde Bonuskaart.

Activeer Koopzegels sparen in de AH app door op de homepagina op Koopzegels te klikken. Volg de stappen en doe mee!

Let wel; je hebt een ah.nl profiel (met een geactiveerde Bonuskaart) nodig om mee te kunnen sparen voor Koopzegels.

Op onze Koopzegelspagina leggen we het uit met speciale video's. Je vindt hier ook de algemene voorwaarden voor Koopzegels sparen.

Kan ik ook Koopzegels sparen bij mijn online boodschappen?

Jazeker! Je spaart ook Koopzegels bij je online bestellingen. Het wordt automatisch bijgeschreven nadat je hebt afgerekend bij de bezorger.

Hoe kan ik mijn gespaarde Koopzegels uit laten betalen?

Je laat je gespaarde Koopzegels contant uitbetalen in de winkel bij de servicebalie of je kan het verrekenen met je boodschappen aan de kassa. Aan de zelfscankassa krijg je geen geld terug. Daarom moet het aankoopbedrag van je boodschappen daar hoger zijn dan 52,- Euro.


Op je overzichtspagina van je Koopzegels, vind je de knop: "Koopzegels uitbetalen". Als je deze knop aanklikt, krijg je je unieke code te zien. Dit werkt ook zonder internetverbinding. De code geef je aan de cassiere of vul je in bij de zelfscankassa. De code wordt telkens ververst, je kunt dus geen screenshot van de code maken en de foto meenemen naar de winkel. Je hebt je telefoon echt nodig bij het uitbetalen, vergeet 'm dus niet mee te nemen.

Je kan maximaal 3 volle Koopzegelboekjes per keer contant uit laten betalen in verband met beperkte hoeveelheid geld in de kassalades.

Is je Koopzegelboekje niet helemaal vol, maar wil je het toch al uit laten betalen? Dat kan! Tot 255 zegels heb je geen extra rendement, maar krijg je gewoon 25.50 euro. Vanaf 255 zegels tot 490 zegels ontvang je 50 cent extra.

Kan ik mijn (volle) Koopzegelboekjes naar mijn bankrekening laten overmaken?

Nee, dat kan helaas niet. Je kan ze alleen in de winkel uit laten betalen met een maximum van 3 volle Koopzegelboekjes per dag.

Kan ik mijn online boodschappen ook betalen met Koopzegelboekjes?

Nee, dat kan niet. Je kan Koopzegels alleen contant in de winkel laten uitbetalen (maximaal 3 per dag) of laten verrekenen met de boodschappen die je doet in de winkel.

Kan ik mijn saldo Koopzegels ook op de website inzien?

Het is echt een spaarprogramma waar je aan mee kan doen via de AH app. Je ziet je saldo Koopzegels daarom ook alleen in de AH app terug.

Ik wil stoppen of even pauzeren met Koopzegels sparen, kan dat?

Dat kan zeker.

Om het sparen te pauzen ga je naar je Koopzegelspagina in de app en klik je op de 3 stipjes rechts bovenin en je kiest voor 'pauzeren'. Ben je na een tijdje weer klaar om te gaan sparen? Dan volg je dezelfde stappen en klik je nu op 'Koopzegels hervatten'.

Wil je toch echt stoppen met sparen? Dat kan alleen als je saldo op 0,- staat. Dus laat eerst je Koopzegels uitbetalen in de winkel. Ga daarna naar je Koopzegelspagina in de app, klik op de 3 puntjes rechts bovenin en kies voor ‘Koopzegels stoppen’.

Mijn Koopzegels zijn niet bijgeschreven. Wat nu?

Het gebeurt weleens dat je Koopzegels niet bijgeschreven zijn, vanwege bijvoorbeeld een netwerkstoring. In dit geval zie je de Koopzegels ook niet op je kassabon of factuur staan. Dan heb je er ook niet voor betaald.

Ook kan er soms een vertraging zijn met het verwerken van de Koopzegels in de app.

Zijn je Koopzegels 1 dag na winkelbezoek nog niet bijgeschreven, terwijl ze wel op de kassabon staan? Ga dan even bij de winkel langs.


Zijn je zegels niet bijgeschreven bij je online bestelling, terwijl ze op je factuur staan? Wacht dan nog even 5 werkdagen. Zijn de zegels dan nog niet bijgeschreven? Neem dan contact op met onze klantenservice via één van de contactmogelijkheden onderaan deze pagina.

Kan ik de fysieke Koopzegelboekjes nog inleveren?

Ja, dat kan nog steeds. Deze kunnen ook na 31 december 2020 nog zeker 5 jaar worden ingeleverd.

We geven geen fysieke Koopzegels meer uit aan de kassa. Sparen kan voortaan alleen digitaal met de AH app.

Contact