Bezorging van je bestelling

AH Klantenservice

Hoe laat komt de bezorger?

Binnen het tijdsblok wat jij vooraf hebt gekozen zal de bezorger je boodschappen bij je thuisbezorgen.

Zodra de rit ingepland is kan je op onze website en via de AH app zien wanneer we verwachten bij je te zijn. In de AH app kan je ook je meldingen inschakelen. Dan houden we je nog nauwkeuriger op de hoogte. Wel zo handig!

Wil je een melding ontvangen van de AH app met updates over je bestelling? Dat kan je in de AH app inschakelen. Klik op je profiel (poppetje rechts bovenin op homepagina)
Ga dan naar -> Instellingen -> Meldingen -> ‘Je bestelling’.

Wil je toch liever een sms'je krijgen voordat onze bezorger bij jou komt? Geef dit dan aan bij ‘berichten en e-mails' in je profiel op de website of in de AH app via Instellingen -> Meldingen -> Meldingen via e-mail en SMS -> Updates over je bezorging

Ongeveer een uur voordat de bezorger bij jou is krijg je een sms’je. Als je de meldingen in de app hebt ingeschakeld krijg je een melding zodra de bezorger met de rit begint.

Heb je een bestelling geplaatst die je wil ophalen bij een Pick Up Point? Dan krijg je een sms bericht zodra je boodschappen daar voor je klaar staan.

Kan de bezorger later of eerder komen dan gepland?

Nee dat gaat helaas niet meer vanaf het moment dat je ook je bestelling niet meer kunt wijzigen.
Nadat de bezorger eenmaal is begonnen met de rit kan hij echt niet meer afwijken van z'n schema. Vanuit de klantenservice hebben we hier ook geen invloed op.

De bezorger komt binnen het tijdsblok waar jij voor hebt gekozen. Daarbinnen kan de tijd nog wel iets schuiven door oponthoud tijdens de rit, drukte op de weg bijvoorbeeld. Hier houden we je van op de hoogte op je Mijn bestellingenpagina of via de meldingen in de AH app.

Afleveren bij de buren kan ook niet. Wel mag iemand de boodschappen in jouw huis in ontvangst nemen en voor jou afrekenen.

Als je niet (op tijd) thuis bent, houd er dan rekening mee dat er 50 euro annuleringskosten aan zijn verbonden als we je boodschappen niet kunnen bezorgen.

Wat gebeurt er als ik niet thuis kan zijn tijdens de bezorging?

Dat hangt ervan af hoelang van tevoren je dit weet. Is het nog mogelijk om je bestelling te wijzigen (zie hiervoor je bevestigingsmail), dan kun je die zelf aanpassen naar een moment waarop je wel thuis bent.

Staat de bezorger voor de deur en doet er niemand open? Dan bellen we altijd met het nummer uit je profiel. Let op, we bellen altijd anoniem.

Wordt er niet op de bel gereageerd en krijgen we je telefonisch niet te pakken?Dan laat de bezorger een kaartje achter en zal de bestelling mee retour worden genomen. Er wordt 50 euro in rekening gebracht voor de gemaakte kosten. Dit gebeurt automatisch op je volgende factuur.

Hoe kan ik mijn adres wijzigen voor bezorging naar bijvoorbeeld mijn vakantieadres?

Eenmalig op een ander adres laten leveren

Je bestelling eenmalig op een ander adres laten bezorgen zoals bijvoorbeeld een vakantieadres? Dat kan! Maar, dan moet het adres wel binnen het bezorggebied vallen. Dit kan ook alleen als je een nieuwe bestelling plaatst vóórdat je voor een levermoment kiest. Je kan dit zelf aanpassen door naar 'Online Bestellen' te gaan en op 'nieuwe bestelling starten' te klikken. Klik daarna op 'wijzig' achter je adres. Vul het adres in waar je de bestelling eenmalig wil laten bezorgen en ga verder met bestellen.

Als je een persoonlijk bezorgmoment hebt dan kan je je adres ook niet eenmalig wijzigen, immers is het moment al vastgelegd. Het beste is dan te kiezen voor een 'nieuwe bestelling starten' -> klik daarna op 'wijzig' achter jouw adres.

Heb je al een bestelling geplaatst waarvan het adres gewijzigd moet worden? Waarschijnlijk moet je order dan geannuleerd worden, maar neem contact op met onze klantenservice, dan kijken we wat er nog mogelijk is.

Verhuizing

Dat doe je door je persoonlijke gegevens te wijzigen in je profiel. Log in, vul je nieuwe gegevens in en vergeet niet om onderaan de pagina op 'opslaan' te klikken.

Heb je al een bestelling geplaatst of heb je een Persoonlijk Bezorgmoment op je oude adres en wijzig je het daarna? Dan zullen die geannuleerd worden. Het kan ook zo zijn dat je bezorgmoment op je nieuwe postcodegebied geen optie is. Maar geen zorgen, we bewaren je bestelling onder 'mijn bestellingen'. Kies een nieuw bezorgmoment en bekijk je geannuleerde bestelling en klik dan op 'zet alles op mijn lijst'. Je kan hem dus zonder moeite opnieuw plaatsen voor een bezorgmoment op je nieuwe adres.

Kan ik ook statiegeld inleveren bij mijn bestelling?

Jazeker! Lege (klap)kratten en flessen kan je meteen meegeven als je bestelling wordt geleverd. Zet je ze alvast klaar voor de bezorger? Die brengt het statiegeldbedrag meteen in mindering op je factuur. Wel zo handig! We nemen vanaf 1 juli ook de kleine PET-flesjes voorzien van logo mee retour. Lees hier meer over het statiegeld op de kleine PET-flesjes per 1 juli.

Omdat onze bezorgers beperkt tijd hebben per bezorging, is het niet mogelijk om volle kratten uit te pakken en direct retour te geven.

Waar kan ik de lege klapkratten weer inleveren?

Je kan de klapkratten gewoon weer meegeven aan de bezorger bij ontvangst van je volgende bestelling. Als dat nog even op zich laat wachten kan je de klapkratten ook inleveren in een van onze winkels die een ah.nl servicepunt hebben. En wat helemaal mooi is, je ontvangt direct je geld retour.

Vul hier jouw postcode of plaats in om de dichtstbijzijnde AH winkel te vinden met een ah.nl servicepunt

Kan ik mijn bestelling na levering retourneren?

Ja, dat kan in principe. Je hebt het recht om je bestelling binnen een termijn van 14 dagen, nadat deze is bezorgd of door je is afgehaald, te herroepen. Dat betekent dat je binnen deze bedenktermijn door middel van een ondubbelzinnige verklaring aan ons kenbaar moet maken dat je (een gedeelte van) je bestelling wilt terugsturen.

Hiervoor kan je gebruik maken van het ontbindingsformulier dat je vindt in de bevestigingsmail van je bestelling, maar hiertoe ben je niet verplicht. Je kan ook gebruik maken van het Europees modelformulier voor herroeping om aan ons kenbaar te maken dat je van de aankoop afziet. Gebruik van dit formulier is ook niet verplicht. Om de herroepingstermijn na te leven volstaat het om een mededeling met betrekking tot de uitoefening van je herroepingsrecht naar ons te verzenden voordat de bedenktermijn is verstreken.

Wij betalen je terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee je de oorspronkelijke transactie hebt verricht, tenzij je uitdrukkelijk anderszins hebt ingestemd; in ieder geval zal je voor zulke terugbetaling geen kosten in rekening worden gebracht.

De producten dien je binnen 14 dagen na de dag waarop wij op de hoogte zijn gesteld van je herroeping naar ons terug te sturen of aan ons te overhandigen.

Let op, niet alle bestellingen kunnen worden teruggestuurd. Dit zijn de belangrijkste uitzonderingen:

· Verse producten

· Verzorgings- en hygiëneproducten die verzegeld zijn bij aankoop en waarvan deze verzegeling na levering is verbroken

· Kranten, tijdschriften of magazines

· Producten die persoonlijk zijn, zoals een fotoboek

· Audio-, video-opnamen en computerprogrammatuur die zijn verzegeld en waarvan deze verzegeling na levering is verbroken

· Producten die na levering vermengd zijn geraakt met iets anders

· Diensten voor vrijetijdsbesteding, waarvoor je een speciale datum of periode afspreekt. Bijvoorbeeld een toegangskaartje tot een pretpark

· Diensten die vakantieaccommodatie, goederenverhuur, autoverhuur of catering beschikbaar stellen

· Diensten die al zijn uitgevoerd

· De levering van digitale inhoud anders dan op een materiele drager, mits je met deze levering vooraf uitdrukkelijk hebt ingestemd en hebt verklaard dat je hiermee je herroepingsrecht verliest

De volledige lijst met uitzonderingen vind je in artikel 10 van onze algemene voorwaarden.

Hoe kan ik een product retourneren of terugsturen?

Dat kan op verschillende manieren. Heb je nog een bestelling staan? Neem dan contact op via een van de kanalen onderaan deze pagina. Dan kun je aangeven of je de producten kosteloos wilt inleveren bij een Pick Up Point bij het ophalen van een volgende bestelling of de producten wilt laten ophalen bij een volgend bezorgmoment.

Als je er voor kiest om de producten door ons te laten ophalen, wordt bij een grote hoeveelheid (te bepalen door de klantenservice) 25 euro in rekening gebracht. Als de producten niet meegenomen kunnen worden bij de bezorging van je bestelling dan is het mogelijk om een ophaalmoment in te plannen. In dat geval worden naast 25 euro ook servicekosten (à 2,50 – 13,50 euro) in rekening gebracht.

Wil je niet gebruikmaken van de voorgaande opties of heb je geen bestelling meer staan? Dan kun je er voor kiezen om de producten op eigen kosten, onbeschadigd en (indien redelijkerwijs mogelijk) in de originele verpakking naar ons terug te sturen of terug te brengen naar het volgende adres:

Albert Heijn Retour/Ontbinding

t.a.v. procesteamleider Operations

AH Online Homeshopcenter De Meern

Strijkviertel 31 A 3454 PJ De Meern

Let op, je bent aansprakelijk voor de waardevermindering van de producten, oplopend tot 100%, die het gevolg is van het gebruik van de producten, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de producten vast te stellen.

Wanneer krijg ik mijn geld terug?

Zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen 14 dagen nadat je ons hebt gemeld dat je (een gedeelte van) je bestelling wilt terugsturen. Je ontvangt het volledige aankoopbedrag van de bestelling terug. Dit is inclusief verzendkosten voor de heenzending als je gehele bestelling retour komt.

Waarom ontvang ik geen papieren (aflever) bon meer bij mijn bezorging?

Je ontvangt vanaf nu inderdaad alleen nog een digitale pakbon bij je online bestelling. Hiermee besparen we jaarlijks 71.000 kg papier. Daarnaast is het handmatig toevoegen van deze pakbonnen foutgevoelig. Nog meer voordelen; al ruim voor ontvangst van de boodschappen heb je de pakbon al in bezit. De bezorger kan zo nooit je pakbon vergeten!

De factuur waar je op kan zien hoeveel statiegeld er verrekend is en wat je uiteindelijk hebt betaald zie je 1 dag na levering terug bij je facturen of in de app onder 'Mijn bestellingen'.

Contact