Kipstoof met tomaat en brood

Receptvideo

- 00:47 min.

Stoven op de camping is altijd een goed idee en dat geldt al helemaal voor deze kipstoof met tomaat en brood. Pak je hapjespan erbij en zet je skottelbraai maar aan, want die doen het werk verder. Kun jij terwijl de kip aan het stoven is nog een potje kaarten. Lang leve campingkoken!

INGREDIËNTEN
4 scharrelkipdrumsticks   
4 el milde olijfolie 
1 el tomatenpuree 
2 tl gedroogde Provençaalse kruiden 
2 uien 
3 tenen knoflook 
690 g passata basilicum 
2 Franse baguettes (afbak) 
50 g rucola   
 
Keukenspullen
hapjespan  
skottelbraai

Kip marineren
Snijd de drumsticks op het vleesdeel 2-4 keer schuin in en bestrooi met peper en eventueel zout. Meng 2 el olie met de tomatenpuree en Provençaalse kruiden en wrijf de kip ermee in. Laat 5 min. staan (of langer, zet de kip dan in de koelkast). 

Kip bakken
Snijd ondertussen de uien in halve ringen, snijd de knoflook fijn. Verhit de rest van de olie in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de kip in 8 min. op laag tot middelhoog vuur bruin, keer regelmatig. Haal de kip uit de pan en bak de ui en knoflook in het achtergebleven bakvet 4-5 min. op laag vuur.

Kipstoof maken met tomaat en brood
Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de kip terug in de pan en schenk er 100 ml water en de passata bij. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Breng aan de kook en laat nog 15-20 min. op laag vuur koken tot de kip helemaal gaar is, draai de kip regelmatig om. 

Baguettes afbakken
Bak ondertussen de baguettes af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de stoof met de baguettes en rucola.

TIP In plaats van Provençaalse kruiden kun je ook oregano, tijm of rozemarijn gebruiken.