Lasagne met rulgehackt

Receptvideo

- 01:30 min.

Vegetarische lasagne: met vega rulstukjes, roerbakgroente en geraspte kaas zet je in een handomdraai een top ovenschotel op tafel.

INGREDIËNTEN
4 trostomaten
2 el olijfolie mild (fles 1 liter)
200 g vegan rul gehackt (schaal, De Vegetarische Slager)
400 g Italiaanse roerbakgroente fijngesneden (zak)
365 g wereldgerechten Italiaanse lasagne bolognese (pak, Knorr)
500 ml halfvolle melk (pak, De Zaanse Hoeve)
100 g geraspte pittige kaas 45+ (zak 200 g) 

Keukenspullen
ovenschaal (20 x 30 cm, ingevet)

Gehackt bakken 
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd 2 tomaten in blokjes. Verhit de olie in een hapjespan en het bak het gehackt 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de roerbakgroente en de tomatenblokjes toe en bak 3 min. 

Lasagnesaus maken
Breng ondertussen de sausmix uit het pak wereldgerechten samen met de melk en 500 ml water in een steelpan aan de kook. Laat ca. 3 min. op laag vuur koken. Meng de saus door de groente, breng op smaak met peper en neem de pan van het vuur.

Vegetarische lasagne maken
Bedek de bodem van de ovenschaal met wat saus. Bedek achtereenvolgens met ¼ van de lasagnebladen uit het pak, ¼ van de rest van de saus en ¼ van de geraspte kaas. Maak zo nog 3 lagen met de rest van de lasagnebladen, saus en kaas. Snijd de rest van de tomaten in dunne plakken en verdeel over de bovenkant van de lasagne. Bak de lasagne in het midden van de oven in ca. 40 min. gaar. Dek eventueel na 30 min. af met aluminiumfolie als de lasagne te donker wordt.