Oranje bloemkoolnacho's

Leuk & snel

- 00:56 min.

Oranje bloemkoolnacho’s zijn kleine ‘bits’ van bloemkoolroosjes, cheddar en salsa. Lekker bij de borrel, helemaal tijdens het kijken naar een voetbalwedstrijd. Een echte voltreffer!

INGREDIËNTEN
800 g bloemkool (met steel eraan maar zonder het groen)
4 el red Mexican salsa (potje 230 g, la Morena)
2 el olijfolie 
1 tl paprikapoeder 
1 tl komijnpoeder
1 tl uienpoeder
200 g trostomaten
1 middelgrote rode ui
7,5 g verse koriander (bakje 15 g)
1 limoen (schoongeboend)
150 g geraspte cheddar

Keukenspullen
bakpapier

Bloemkoolnacho’s maken 
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de bloemkool inclusief steel in plakken van 1-11/2 cm dik. Verdeel alles over een met bakpapier beklede bakplaat. Snijd de grootste stukken kleiner zodat alle stukjes maximaal 4-5 cm zijn. 

Saus maken
Meng de salsa met de olijfolie, paprika-, komijn- en uienpoeder en besprenkel over de bloemkool. Meng goed zodat alles rondom bedekt is met een laagje van de saus. Bak net boven het midden van de oven in ca. 15 min. gaar.

Salsa maken
Maak ondertussen de salsa: snijd de tomaten in stukjes van 1 cm, snipper de rode ui, en snijd de koriander fijn. Rasp de groene schil van de limoen en pers de helft van de vrucht uit. Meng alles door elkaar en breng op smaak met peper en zout. 

Oranje bloemkoolnacho’s
Neem de bloemkool uit de oven en bestrooi met de cheddar. Bak nog 3-5 min. totdat de kaas smelt. Neem de bloemkool uit de oven, verdeel de salsa erover en serveer direct.