Fluffy-pannenkoekentraybake

Leuk & snel

- 00:26 min.

Pannenkoeken uit de oven: dé tip als je er snel veel wilt maken. Deze traybake is het ultieme ontbijt, brunch-gerecht of toetje voor pancake lovers. Staat zo in de oven, dus perfect als je niet veel tijd hebt of nog even van het weekend wilt genieten. Heerlijk met vers fruit zoals blauwe bessen en frambozen, of beleg het beslag met plakjes appel en bestrooi met kaneel. 

INGREDIËNTEN
60 g boter
500 g mix voor American pancakes naturel (pakje 250 g)
700 ml karnemelk
125 g witte-chocoladedruppels (bakje)
250 g fruitmix framboos blauwe bes (schaal, koelvers)
4 el keukenstroop

Keukenspullen
Fijne zeef
Handmixer

Pannenkoekenbeslag maken
Verwarm de oven voor op 200C. Vet de bodem en de opstaande randen van een bakplaat in met 1/3 van de boter. Zeef de pancakemix boven een ruime kom. Klop eerst 500 ml karnemelk met een handmixer door de mix tot deze is opgenomen. Voeg de rest van de karnemelk toe en klop tot een glad beslag. 

Pannenkoeken bakken
Verdeel het beslag gelijkmatig over de bakplaat en bestrooi met de chocoladedruppels. Verdeel over 1 helft de frambozen en over de andere helft de blauwe bessen. Bak in 11-15 min. in het midden van de oven net gaar. Neem de bakplaat uit de oven, verdeel de rest van de boter erover en besprenkel met de stroop.

TIP 
Ook lekker met in plakjes gesneden banaan en pure of melkchocoladedruppels (bakje 125 g). Of beleg het beslag met plakjes appel en bestrooi met kaneel.