Lauwwarme aardappelsalade met tonijn en ei

Receptvideo

- 01:07 min.

Verfijn je aardappelsalade met ei en tonijn! Deze zomerse salade is gezond, glutenvrij, lactosevrij én behoort tot onze budgetrecepten. Lekker op een doordeweekse avond. 

INGREDIËNTEN
1 kilo vastkokende aardappelen (zak)
450 g snijbonen (zak, diepvries)
4 witte scharreleieren (doos 10 stuks)
50 g rucola (zak 85 g)
3 salade-uitjes
2 tenen knoflook (netje 250 g)
2 blikjes tonijnstukken in olijfolie (a 160 g, Statesman)
1 citroen
1 tl gedroogde chilivlokken

Aardappelen, snijbonen en eieren koken
Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken van 2 cm en kook in 20 min. gaar. Giet af. Breng ondertussen twee pannen met water aan de kook. Kook in de ene de bevroren snijbonen 8-10 min. op middelhoog vuur. Giet af, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken in een vergiet. Kook in de andere, als het water kookt, de eieren in 7 min. halfzacht. Laat schrikken onder koud stromend water, pel ze en prak grof met een vork.

Aardappelsalade maken
Snijd ondertussen de rucola fijn en de salade-ui in zo dun mogelijke ringen. Rasp de knoflook. Laat de tonijn uitlekken, maar vang 4 el olijfolie op. Pers de citroen uit en verwarm het sap in een hapjespan of grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg hier de knoflook en de opgevangen olijfolie aan toe. Verhit 1 min. op middelhoog vuur en voeg de aardappel toe. Zet het vuur uit en voeg de snijbonen, rucola, chilivlokken en eventueel zout toe en schep om. 

Aardappelsalade met ei en tonijn serveren
Serveer de aardappelsalade in een grote diepe schaal. Verdeel de tonijn, ei en salade-ui erover.