Gevulde roze eieren

Leuk & snel

- 00:32 min.

Paashapje gezocht? Naar deze eieren hoef je niet lang te zoeken, hoor. Door hun knalroze kleur vallen ze meteen op. Het geheim van deze gevulde eieren? Bietensap. Dankzij de bietjes krijgen je gevulde eieren dat mooie roze kleurtje. Ei, ei, ei, daarvan worden we blij! Geef jouw eitjes ook een roze upgrade en maak snel dit paasrecept.

INGREDIËNTEN
6 middelgrote eieren
750 ml bietensap (fles)
50 ml rodewijnazijn
4 el witte basterdsuiker
3 el mayonaise
1 tl vadouvan (specerijenmelange, Euroma)
1/3 bakje platte peterselie (à 15 g)

Keukenspullen
spuitzak 

Eieren koken 
Breng een pan water aan de kook, voeg als het water kookt de eieren toe en kook in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en leg in een bakje.

Eieren roze maken
Meng het bietensap, de azijn en suiker en wacht tot de suiker is opgelost. Schenk in het bakje met de eieren. Leg een bordje op de eieren, zodat ze helemaal onderstaan (ze mogen niet geplet worden). Zet afgedekt ca. 3 uur in de koelkast.

Gevulde eieren: vulling maken
Haal de eieren uit het bakje en halveer overlangs, haal met een theelepel het eigeel eruit en doe in een kom. Prak het eigeel met een vork. Meng de mayonaise en vadouvan erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.

Gevulde eieren maken
Schep het eigeelmengsel in de spuitzak en vul er de eihelften mee. Snijd de blaadjes van de peterselie fijn en bestrooi er de eieren mee.

Je kunt de eieren 2 dagen van tevoren kleuren. Neem na maximaal 4 uur uit de marinade en bewaar in een afgesloten bak in de koelkast. Maak de eieren maximaal 1 dag voor gebruik helemaal af en bewaar afgedekt in de koelkast.