Quinoa met geroosterde pompoen en geitenkaas

Leuk & snel

- 00:21 min.

Zeg maar JA tegen deze gezonde quinoa! Sterker nog: tegen deze quinoa (in 3 kleuren!) met geroosterde pompoen en geitenkaas kun je gewoon geen nee zeggen. 10 minuten bereiden en de oven doet de rest. En krijg je vegetarische eters, dan is dit kleurrijke recept dus zeker een aanrader. Draai snel de oven op de juiste temperatuur en dek de tafel maar vast! 

INGREDIËNTEN
15 g verse salie
1¼ kg flespompoen
2 el traditionele olijfolie
300 g 3-kleurenquinoa
3 groentebouillontabletten
1¼ liter water
25 g margarine
150 g chavroux frais nature 45+

Keukenspullen
Bakpapier

Pompoen roosteren
Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de salieblaadjes fijn. Schil de flespompoen met een dunschiller, halveer de pompoen en verwijder de pitten. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 2 cm. Meng de pompoenblokjes met de salie (houd wat apart ter garnering), de olie en peper. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 30 min. in het midden van de oven.

Quinoa koken
Doe ondertussen de quinoa met de bouillonblokjes en water in een pan en breng hem aan de kook. Zet het vuur laag en laat de quinoa zonder deksel op de pan ca. 20 min. zachtjes pruttelen. Roer af en toe tot het een soort pap is geworden. Voeg de margarine en de geitenkaas toe en roer door tot deze is gesmolten. Breng op smaak met (versgemalen) peper. 

Quinoa met pompoen en geitenkaas serveren
Meng de helft van de geroosterde pompoen erdoor en verdeel over diepe borden. Verdeel de rest van de pompoen, geitenkaas en salie erover en breng op smaak met (versgemalen) peper.