Rijstbowl met pompoen

Leuk & snel

- 00:20 min.

Hoe komt het toch dat een rijstbowl - of ook maar iets in een bowl – zo ontzettend populair is? We weten het antwoord: een rijstbowl is heel makkelijk te maken! Zeker deze, waarvoor je maar 5 ingrediënten nodig hebt. Het hoofdingrediënt? De geroosterde pompoen. Maar ook de rest van de pompoen komt van pas. De pompoenpitjes zijn namelijk voor in de romige feta-pompoenpitspread die je in kleine hoopjes op de rijstbowl serveert. 

INGREDIËNTEN
300 g AH Biologisch volkoren rode rijst
1 kg AH Biologisch pompoen
3 el Souq citroenharissa
4 el milde olijfolie
75 g pompoenpitten
150 g AH Biologische feta 50+
1 el azijn
4 el water

KEUKENSPULLEN
bakpapier
staafmixer of keukenmachine

Rijstbowl maken
Verwarm de oven voor op 180 °C. Kook de rode rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik. Halveer ondertussen de pompoen, verwijder de pitten en draderige binnenkant en snijd in plakken van 2 cm.

Geroosterde pompoen maken
Meng ⅔ van de harissa met de helft van de olijfolie en schep om met de pompoenparten. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de pompoen over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster 20 min. tot zacht en gaar.

Spread maken
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pompoenpitten op middelhoog vuur in 5 min. knapperig. Laat afkoelen op een bord. Maal in een keukenmachine of met een staafmixer ⅔ van de pompoenpitten en feta met de azijn, de rest van de olijfolie en het water tot een vrij gladde spread.

Rijstbowl serveren
Verdeel de rijst over een grote schaal. Verdeel de pompoen erover. Schep kleine hoopjes van de feta-pompoenpitspread over de schaal. Bestrooi met de rest van de pompoenpitten. Besprenkel met de rest van de harissa.