bewaar
Rijstbowl met pompoen
Rijstbowl met pompoen
bewaar

Rijstbowl met pompoen

5 rijke, warme smaken in één kom. Deze rijstbowl = comfort food.

20 min. bereiden
20 min. oventijd
licht pittig
4waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

AH Biologisch volkoren rode rijst

1 kg

AH Biologisch pompoen

3 el

Souq citroenharissa

4 el

milde olijfolie

75 g

pompoenpitten

150 g

AH Biologische feta 50+

1 el

azijn

4 el

water

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • staafmixer of keukenmachine

5 rijke, warme smaken in één kom. Deze rijstbowl = comfort food.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Kook de rode rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik. Halveer ondertussen de pompoen, verwijder de pitten en draderige binnenkant en snijd in plakken van 2 cm.

2

Meng ⅔ van de harissa met de helft van de olijfolie en schep om met de pompoenparten. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de pompoen over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster 20 min. tot zacht en gaar.

3

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pompoenpitten op middelhoog vuur in 5 min. knapperig. Laat afkoelen op een bord. Maal in een keukenmachine of met een staafmixer ⅔ van de pompoenpitten en feta met de azijn, de rest van de olijfolie en het water tot een vrij gladde spread.

4

Verdeel de rijst over een grote schaal. Verdeel de pompoen erover. Schep kleine hoopjes van de feta-pompoenpitspread over de schaal. Bestrooi met de rest van de pompoenpitten. Besprenkel met de rest van de harissa.