Chocoladeletters

Receptvideo

- 00:42 min.

Chocoladeletters maken is nóg leuker dan er een in je schoen krijgen. Let maar op: jij kunt dit net zo goed als Bakpiet. Misschien ben je zelfs wel beter! Want het enige wat je nodig hebt is chocolade, boter en strooigoed (of snoepjes) voor de versiering. Dat moet wel lukken dus. Laat het resultaat maar snel aan Sinterklaas zien, die zal trots op je zijn. En wij zijn dat ook!

INGREDIËNTEN
500 g melkchocolade 
150 g roomboter, op kamertemperatuur 
4 el strooigoed (bijv. AH Strooigoed, AH Strooifeest of ander snoepgoed) 

Keukenspullen
viltstift 
bakpapier 
spuitzak met gekartelde spuitmond

Letters tekenen
Teken met een stift de omtrek van de letters die je wilt maken op een vel bakpapier. 

Chocolade smelten (au bain-marie)
Hak de chocolade in kleine stukjes. Zet een hittebestendige kom op een pan met een laagje water. Zet de pan op het vuur. Smelt ¾ van de chocolade (au bain-marie). Roer af en toe, tot de chocolade helemaal is gesmolten. Haal de kom van de pan en roer er de rest van de gehakte chocolade door. Laat de gesmolten chocolade afkoelen tot lauw (30 °C). Klop ondertussen de boter in 5 min. met een mixer luchtig, tot de boter wit wordt. Spatel de gesmolten chocolade erdoor tot de boter en chocolade goed gemengd zijn.

Chocoladeletters maken
Draai de spuitzak net boven het spuitmondje een paar slagen zodat de vulling niet direct uit de spuitzak loopt. Schep het mengsel in een spuitzak. Leg de spuitzak 5 min. in de koelkast tot hij iets is opgesteven, maar niet zo lang dat hij weer hard wordt. De chocolade moet goed spuitbaar blijven. Spuit met de spuitzak kleine toefjes van het chocolade-botermengsel binnen de lijntjes, tot de letters helemaal gevuld zijn.

Chocoladeletters versieren
Versier ze met de strooifeest chocomix. Laat de letters 1 uur opstijven op een koele, droge plaats, eventueel in de koelkast. Eenmaal uitgehard kun je de letters in een luchtdichte bak ten minste 2 dagen bewaren.

TIP
Met deze hoeveelheid kun je 4 kleine letters maken, maar je kunt ook kiezen voor 2 bredere, hogere!