Gebraden kippendij met peen, kikkererwten en koriander

Leuk & snel

- 00:22 min.

Dit stoofpotje van gebraden kippendij maak je met maar 5 ingrediënten en is dus helemaal niet moeilijk! Ook fijn: hij hoeft maar 30 minuten te stoven. We geven er een Marokkaans tintje aan met de kikkererwten en de kruidenpasta voor Marokkaanse groenten. Koriander erover en je stoofpot met kip is klaar. Aan tafel!

INGREDIËNTEN
2 potten kikkererwten (à 350 g, AH Biologisch)
750 g winterpeen (zak 1 kilo, AH Biologisch)
385 g kippendijfilet
1 pakje Marokkaanse Chermoula kruidenpasta (70 g, Fairtrade Original)
4 el olijfolie
150 ml water
1 bakje koriander (15 g)

Kip marineren
Doe de potten kikkererwten in een vergiet, spoel goed af onder koud stromend water en laat uitlekken. Schil ondertussen de winterpenen en snijd in gelijke plakjes van een ½ cm. Wrijf de kippendijfilets in met de helft van de Marokkaanse groente couscouskruidenpasta.

Kip braden
Verhit de olijfolie in een grote (braad)pan. Braad de kip op middelhoog vuur 5 min. rondom goudbruin. Voeg de winterpeen toe en bak 5 min. mee. Voeg de kikkererwten, het water en de rest van de kruidenpasta toe en eventueel zout naar smaak.

Stoofpotje maken
Stoof 10 min. met de deksel op de pan tot de kip en wortel gaar zijn. De kikkererwten mogen een beetje uit elkaar vallen. Roer halverwege door. Snijd de koriander fijn. Meng de steeltjes door de stoof en verdeel de blaadjes erover.