Visburgers

Leuk & snel

- 00:47 min.

Deze visburgers met citroenmayonaise geven je BBQ nét dat extra beetje verrassing. Dit keer gebruik je geen rundvlees voor je burger, maar pangasiusfilet. Het stokbroodje dat je normaal gesproken besmeert met kruidenboter dient nu als bun voor je visburger. En de ketchup ruil je in voor citroenmayonaise. Van ruilen komt huilen? Nee, hoor. Dit keer niet.

INGREDIENTEN
1 wit stokbrood
350 g pangasiusfilet
70 g rode curry (pakje, Fairtrade Original)
200 g tuinerwten (pak 450 g, diepvries)
1 el maizena
2 el olijfolie
1⁄2 citroen
4 el mayonaise
40 g waterkers (zak 75 g)
barbecue
staafmixer met hakmolen
bakkwast

Stokbrood snijden
Steek de barbecue aan. Snijd aan beide zijkanten van het stokbrood 7 cm eraf. Maal de kontjes stokbrood grof in het hakmolentje van de staafmixer. Houd apart. 

Visburgers maken
Dep de pangasius droog met keukenpapier. Maal in twee delen samen met de currypasta grof in het hakmolentje van de staafmixer. Meng de vis in een kom met het gemalen brood, de bevroren tuinerwten en maizena. Vorm er met natte handen 4 burgers van Ø 10 cm van. Bestrijk de burgers met 2 el olie. Gril de burgers 10 min. op de barbecue. Keer halverwege. Snijd ondertussen de rest van het stokbrood in 4 gelijke stukken en snijd deze stukken horizontaal doormidden. Gril het stokbrood op de snijkant 2 min. op de barbecue. 

Citroenmayonaise maken
Pers de halve citroen uit. Roer het sap door de mayonaise. Besmeer de onderste helften van het stokbrood met de citroenmayonaise. Beleg met de waterkers en een visburger. Dek af met de bovenste helften.

TIP Lekker met sweet chilisaus.