Champignonsoep gebonden

Receptvideo

- 00:59 min.

Champignonsoep maken? Lekker! Deze gebonden champignonsoep heb je al in 30 minuten op tafel staan, helemaal zelfgemaakt.

Ingrediënten voor champignonsoep
2 middelgrote uien
2 tenen knoflook
650 g champignons
65 g ongezouten roomboter
15 g verse tijm
60 g tarwebloem
2 kippenbouillontabletten
1 liter water
250 g kastanjechampignons
125 ml slagroom

keukenpapier
staafmixer 

Champignonsoep basis
Snipper de uien. Snijd de knoflook fijn. Veeg de witte champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakjes. Verhit 50 g roomboter in een soeppan en fruit de uien 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook de laatste minuut toe. Ris de blaadjes tijm van de takjes tijm. Voeg de witte champignons en 2/3 van de tijm toe en bak 10 min. mee. Roer regelmatig. 

Champignonsoep binden
Voeg na 7 min. de bloem toe, zet het vuur laag en bak de laatste 3 min. mee. Verkruimel de bouillontabletten boven de champignons en voeg het water toe. Laat 10 min. zachtjes koken met deksel op de pan.

Champignonsoep serveren
Veeg ondertussen de kastanjechampignons schoon met keukenpapier en snijd in plakjes. Verhit de rest van de boter in een grote koekenpan en bak de kastanjechampignons op middelhoog in ca. 5 min. vuur bruin. Breng op smaak met zout en peper. Voeg 100 ml slagroom toe aan de soep en pureer met een staafmixer tot een gladde soep. Verdeel de soep over kommen. Verdeel de rest van de blaadjes tijm en de gebakken champignons erover. Garneer met de rest van de slagroom.

Variatietip: Liever een vegetarische soep? Gebruik dan groentebouillontabletten in plaats van kippenbouillon. 

Combinatietip: Lekker met knoflookcrostini. Halveer hiervoor een knoflookteen. Snijd een ciabattabrood in dunne plakken, bestrijk met olie en wrijf de snijkant van de knoflook over de ciabatta. Bak de sneetjes in 8 min. knapperig in de oven op 180 °C.