Carpaccio met kruidensalade

Receptvideo

- 00:51 min.

Carpaccio met salade is een perfect voorgerecht voor Kerst. Deze klassieker maak je van dun gesneden ossenhaas en beleg je met een heerlijke kruidensalade, pijnboompitten en Parmezaanse kaas. Maak de carpaccio af met een klassieke dressing en het feestelijke begin van jouw kerstdiner is klaar! En extra voordeeltje? Het is een licht gerecht, waardoor je genoeg ruimte verhoudt voor het hoofdgerecht en dessert.

Ossenhaas koelen
Wikkel 250 g ossenhaas strak in vershoudfolie tot een mooie rol. Leg 30 min. in de vriezer. Het vlees mag niet echt bevriezen, maar moet wel stevig worden.

Dressing voor carpaccio maken
Dan kun je het straks makkelijker dun snijden. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster 30 g pijnboompitten in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Rasp de gele schil van een halve citroen en pers de vrucht uit. Meng 2 el mayonaise met het citroenrasp, het citroensap en ½ el extra vierge olijfolie tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Carpaccio opmaken
Snijd de ossenhaas met een scherp koksmes in zo dun mogelijke plakjes en verdeel over 4 borden. Besprenkel met de dressing. Schaaf 40 g Parmezaanse kaas er met een kaasschaaf over. Meng 40 g misticanza-salade met de blaadjes van 10 g basilicum. Leg de kruidensla in het midden van het vlees. Bestrooi met de pijnboompitten.