Kabeljauwburger op een volkorenbol met coleslaw

Receptvideo

- 00:40 min.

Op het menu: zelfgemaakte visburger met kabeljauw. Klinkt ingewikkeld, maar het is eigenlijk heel makkelijk om zelf burgers te maken. Extra lekker: de coleslaw maak je ook zelf en serveer je met de kabeljauwburger op een volkorenbol. Lekker gezond!

Visburger maken
Verwarm de oven voor op 200 °C. Dep de 400 g kabeljauw (diepvries, ontdooid) zo droog mogelijk. Snijd met een groot mes zo fijn mogelijk en meng 1 el cevichemelange, peper en eventueel zout erdoor. Vorm er met natte handen 4 burgers van 1½ cm dik van. Druk goed aan. Verdeel de burgers over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in de oven in ca. 20 min. gaar. Bak de laatste 10 min. 4 robuuste volkorenbroodjes mee.

Zelfgemaakte coleslaw
Snijd ondertussen 300 g rodekool en 300 g witte kool in dunne repen. Snijd 3 bosuitjes in dunne ringen. Meng samen met de rodekool, witte kool en 100 ml milde halfvolle yoghurt tot coleslaw. Breng op smaak met peper.

Burger bouwen
Snijd 1 avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in partjes. Verwijder de zaadjes en de zaadlijsten van 1 gele paprika en snijd het vruchtvlees in reepjes. Snijd de broodjes open en verdeel 100 g botersla, avocado, paprika, wat coleslaw, de burgers en 4 el zoete chilisaus* erover. Serveer met de rest van de coleslaw apart.

*De zoete chilisaus is een ‘dagkeuze’ en past niet in de Schijf van Vijf. Wil je eten volgens de richtlijnen van het Voedingscentrum, dan kun je per dag 3 tot 5 keer iets kleins (de ‘dagkeuze’) buiten de Schijf kiezen.