Kerstkoekjes versieren

Receptvideo

- 00:38 min.

We hangen de kerstboom dit jaar vol met zelfgebakken kerstkoekjes. Kerstkoekjes die we versieren met glazuur en frambozen.

Zelfgebakken kerstkoekjes
Doe 100 g koude boter (in blokjes) in een kom. Voeg 75 g witte basterdsuiker en ½ tl zout toe. Zeef 135 g tarwebloem en 2 tl kaneel erboven en kneed met je vingertoppen eerst tot kruimels en vervolgens tot een samenhangende deegbal. Laat het deeg verpakt in vershoudfolie 60 min. rusten in de koelkast.

Koekjes bakken
Verwarm de oven voor op 175 °C. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad met een deegroller uit tot een lap van 4 mm dik. Steek met de uitsteekvormpjes figuren uit het deeg en steek aan de bovenkant van elk koekje een rondje uit met het rietje. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Rol het overtollige deeg weer uit, steek daar weer koekjes uit en leg op de bakplaat. Bak ca. 10 min. in het midden van de oven tot de randjes van de koekjes beginnen te kleuren. Neem uit de oven en laat in 1 uur afkoelen op een rooster.

Kerstkoekjes versieren
Bereid 125 g wit glazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verkruimel 15 g gevriesdroogde fruit. Bestrijk de koekjes met het glazuur en bestrooi ze direct met kruim. Laat ca. 1 uur drogen. Steek gekleurde lintjes door de gaatjes in de koekjes en hang ze in de boom.

TIP
Vervang het vanille-aroma door 1,5 tl rozenwater (Souq, flesje 100 ml).
Dit geeft je taart een aromatische, licht exotische smaak en dit past perfect bij pistache en frambozen. Extra feestelijk!