
Ingrediënten
150 g
ongezouten roomboter
150 g
lichtbruine basterdsuiker
2
middelgrote eieren
1 tl
gemberpoeder (djahé)
400 g
zelfrijzend bakmeel
Dit heb je nodig
deegroller
bakplaat, bekleed met bakpapier
koekvormpjes
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Kneed boter, suiker, eieren, gember, bakmeel en een mespunt zout door elkaar tot een soepel deeg. Bestuif het aanrechtblad met bakmeel of bloem. Rol het deeg uit tot een plak van 1/2 cm dik. Steek met koekvormpjes koekjes uit het deeg. Leg ze op de bakplaat en bak de koekjes in 10-15 min. goudbruin en gaar. Laat de koekjes ca. 30 min. afkoelen en versier de koekjes met bijvoorbeeld poedersuiker.
algemeenVoor extra feestelijke koekjes: maak koekjes volgens bovenstaand basisrecept en gebruik diverse kleurrijke decoraties. Bijvoorbeeld: schrijfstiften rood en groen (bakproducten), gebaksglazuur wit (125 g, bakproduct), tum tum (300 g), mini-feest (60 g, bakproduct) en crispy stars (20 g, bakproduct).