bewaar
Feestelijke kerstkoekjes
Feestelijke kerstkoekjes
bewaar

Feestelijke kerstkoekjes

25 min. bereiden
30 min. wachten
136waarderingen

Ingrediënten

150 g

ongezouten roomboter

150 g

lichtbruine basterdsuiker

2

middelgrote eieren

1 tl

gemberpoeder (djahé)

400 g

zelfrijzend bakmeel

Dit heb je nodig

  • deegroller

  • bakplaat, bekleed met bakpapier

  • koekvormpjes

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 180 °C. Kneed boter, suiker, eieren, gember, bakmeel en een mespunt zout door elkaar tot een soepel deeg. Bestuif het aanrechtblad met bakmeel of bloem. Rol het deeg uit tot een plak van 1/2 cm dik. Steek met koekvormpjes koekjes uit het deeg. Leg ze op de bakplaat en bak de koekjes in 10-15 min. goudbruin en gaar. Laat de koekjes ca. 30 min. afkoelen en versier de koekjes met bijvoorbeeld poedersuiker.

tip

algemeenVoor extra feestelijke koekjes: maak koekjes volgens bovenstaand basisrecept en gebruik diverse kleurrijke decoraties. Bijvoorbeeld: schrijfstiften rood en groen (bakproducten), gebaksglazuur wit (125 g, bakproduct), tum tum (300 g), mini-feest (60 g, bakproduct) en crispy stars (20 g, bakproduct).