Fees­te­lij­ke kerst­koek­jes

(133) waardeer
hollands gebak 25 stuks
3 133

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • deegroller
  • bakplaat, bekleed met bakpapier
  • koekvormpjes

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verwarm de oven voor op 180 °C. Kneed boter, suiker, eieren, gember, bakmeel en een mespunt zout door elkaar tot een soepel deeg. Bestuif het aanrechtblad met bakmeel of bloem. Rol het deeg uit tot een plak van 1/2 cm dik. Steek met koekvormpjes koekjes uit het deeg. Leg ze op de bakplaat en bak de koekjes in 10-15 min. goudbruin en gaar. Laat de koekjes ca. 30 min. afkoelen en versier de koekjes met bijvoorbeeld poedersuiker.

Tip:

Voor extra feestelijke koekjes: maak koekjes volgens bovenstaand basisrecept en gebruik diverse kleurrijke decoraties. Bijvoorbeeld: schrijfstiften rood en groen (bakproducten), gebaksglazuur wit (125 g, bakproduct), tum tum (300 g), mini-feest (60 g, bakproduct) en crispy stars (20 g, bakproduct).

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 80 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 11 g
  • vet 3 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Feestelijke kerstkoekjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Fees­te­lij­ke kerst­koek­jes

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 150 g ongezouten roomboter
  • 150 g lichtbruine basterdsuiker
  • 2 middelgrote eieren
  • 1 tl gemberpoeder (djahé)
  • 400 g zelfrijzend bakmeel

Kneed boter, suiker, eieren, gember, bakmeel en een mespunt zout door elkaar tot een soepel deeg.

3
3

Bestuif het aanrechtblad met bakmeel of bloem. Rol het deeg uit tot een plak van 1/2 cm dik. Steek met koekvormpjes koekjes uit het deeg.

4
4

Leg ze op de bakplaat en bak de koekjes in 10-15 min. goudbruin en gaar.

5
5

Laat de koekjes ca. 30 min. afkoelen en versier de koekjes met bijvoorbeeld poedersuiker.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.