Sus­hi­bur­ger

Receptvideo - 00:23 min.

Gek op sushi? Dan is deze sushiburger met zalm en avocado écht wat voor jou! 


Sushirijst koken
Kook 250 g sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer er 60 ml rijstazijn voor sushi door en laat 2 uur afkoelen.

Zalm en avocado bereiden
Snijd 175 g verse zalmfilet zo klein mogelijk. Schil en rasp 50 g gemberwortel en meng samen met 1 tl sesamolie en 1 tl sojasaus door de zalm. Snijd 1 avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in ringen.

‘Burgerbroodjes’ maken
Draai van de rijst met vochtige handen per persoon 2 balletjes. Maak van de helft van de balletjes de onderste helften van de ‘broodjes’. Bestrijk met 1 tl wasabi. Maak van de andere balletjes de bovenste helften van de ‘broodjes’, die een beetje bol moeten zijn aan de bovenkant. Bestrooi met 2 tl sesamzaad.

Sushiburgers beleggen
Beleg de onderste helft van de rijstbroodjes met een velletje nori, een avocadoring en de gesneden zalm. Verdeel de sushigember erover en dek af met de bovenste helft van het rijstbroodje.

Lees meer

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.