Krokante sushiballetjes gevuld met gerookte zalm

Leuk & snel

- 00:29 min.

We love sushi! Deze keer maken we er gefrituurde balletjes van. Vul ze met zalm en dip ze in home made wasabimayonaise.

HAPJE –24 PORT – 15 MIN.

INGREDIËNTEN
250 g Saitaku sushi rice
5 el Saitaku rijstazijn
1 tl zout
1 tl kristalsuiker
2 Saitaku norivellen
100 g gerookte zalmblokjes
2 eieren
60 g Saitaku panko
1 liter arachideolie
3 el Belgische mayonaise
2 tl Saitaku tube wasabi paste

Rijst koken
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de rijstazijn in een steelpan en los het zout en de suiker erin op. Schenk het mengsel bij de nog warme rijst en schep 1 min. om. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Gevulde sushiballetjes
Snijd ondertussen de norivellen zo fijn mogelijk. Schep de helft door de afgekoelde sushirijst. Maak er met natte handen balletjes van ter grootte van een walnoot. Duw met je duim een holletje in de rijstballetjes, vul met de zalmblokjes en maak de balletjes weer dicht.

Panko met ei
Breek de eieren boven een kom en klop los met een vork. Doe de panko samen met de rest van de fijngesneden nori in een andere kom. Wentel de rijstballetjes achtereenvolgens door het ei en de panko.

Gefrituurde sushiballetjes
Verhit de olie in een pan tot 180 °C (de olie is heet genoeg als een stukje brood meteen begint te bruisen als het in de olie gaat). Frituur de sushiballetjes ca. 3 min. of tot ze licht goudbruin zijn. Neem met een schuimspaan uit de olie en laat goed uitlekken op keukenpapier.

Wasabimayonaise maken
Maak ondertussen de wasabimayonaise: meng de mayonaise en wasabi paste goed door elkaar. Serveer met de balletjes!

Variatietip:
Je kunt de sushiballetjes ook maken met tonijn uit blik in plaats van de gerookte zalm. Net even anders, maar net zo lekker!