Bagelquiches van Rutger Bakt

Allerhande kookt met...

- 00:53 min.

Heb je zin om te bakken, maar wil je niet lang in de keuken staan? Probeer dan deze bagelquiches van Rutger Bakt, je weet wel, de winnaar van Heel Holland Bakt seizoen 1! Je vult ze met groenten, gehakt en kerrie of tonijn en cheddar in een halve bagel en klaar is quiche!

BRUNCH - 4 STUKS – 15 MIN. + 20-25 MIN. OVENTIJD

INGREDIËNTEN
4 (afbak)bagels
boter om in te vetten
2 eieren
75 g crème fraîche
aluminiumfolie

Snijd de bagels en hol ze uit
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de onderkant van de bagels af en hol voorzichtig de bagels met je vingers of een lepeltje uit.

Leg de bagels op aluminiumfolie
Vet 4 stukken aluminiumfolie in met wat boter. Leg de bagels er met de open kant naar boven op en vouw het aluminiumfolie als een kommetje om de zijkanten van de bagels. Het folie zorgt ervoor dat, mochten de bagels gaan lekken tijdens het bakken, niet de hele oven onder zit.

Maak het eimengsel en verdeel over de bagels
Klop de eieren met de crème fraîche en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de vulling naar keuze over de bagels en giet daar het eimengsel over. Bak de bagelquiches 20-25 min. en serveer ze direct.

Vul de bagels met gemengde groenten
Bak 200 g restjes groenten (gesneden) enkele minuten in een scheutje olijfolie aan. Denk daarbij aan (een combinatie van) bijvoorbeeld paprika, rode ui, champignons, prei en courgette. Breng de groenten op smaak met peper en zout en verdeel ze over de bagels. Giet het eimengsel erover en bestrooi de bagelquiches met 100 g kaas (geraspt).

Vul de bagels met gehakt en kerrie
Bak 100 g rundergehakt rul en voeg vervolgens een 100 g prei (in ringetjes) toe. Bak de prei kort mee. Breng het mengsel op smaak met 1 tl kerriepoeder en peper en zout. Vul de bagels ermee, giet het eimengsel erover en bestrooi de bagelquiches met 100 g kaas (geraspt).

Vul de bagels met tonijn en cheddar
Snipper een kleine ½ rode ui en meng met 150 g tonijn in olie (uitgelekt). Verdeel dit over de bagels. Meng 1 el verse bladpeterselie (gehakt) door het eimengsel en giet dit over de tonijn. Bestrooi de bagelquiches met 100 g cheddar (geraspt).