Sushi burrito met garnalen

Receptvideo

- 02:40 min.

Sushi in een burrito, dat is de smaak van Azië gewikkeld in de kracht van Zuid-Amerika. Werelds!

Sushirijst

Breng 250 gram sushirijst met 350 milliliter water en eventueel zout aan de kook, zet het vuur laag en laat met de deksel op de pan 10 minuten koken. Zet het vuur uit en laat de rijst met de deksel op de pan nog 15 minuten staan.

Snijd, snijden, snijden
Snijd een halve komkommer in de lengte in 4 gelijke repen, verwijder de zaadlijsten. Halveer 1 puntpaprika in de lengte, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd de paprika in lange repen. Snijd een avocado overlangs doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil. Snijd in lange repen.

Wrap it up

Roer 50 milliliter rijstazijn door de rijst. Verdeel de rijst met de bolle kant van een in water gedoopte lepel gelijkmatig over de tortillawraps. Bestrijk de rijst met 4 eetlepels wasabimayonaise. Verdeel er 95 gram sushigember over. Verdeel vervolgens over de hele lengte de komkommer, paprika, 150 gram mais, 100 gram peen julienne, 100 gram bietjes julienne en de avocado erover.

Garnalen

Verhit 1 liter arachideolie in een wok tot ongeveer 180 graden. Frituur 225 gram garnalen in 3 minuten goudbruin en laat uitlekken op keukenpapier. Leg in het midden van elke tortilla 2 garnalen in de lengte en rol de tortilla’s zo strak mogelijk op. Snijd ze door en serveer. Zo maak je sushi burrito’s met garnalen.