Bart van Olphen - tonijnburger

Allerhande kookt met...

- 05:32 min.

In deze video kookt Allerhande met Bart van Olphen: dé visexpert van Nederland. We gaan aan de slag een heerlijke tonijnburger.

Komkommer marineren
Meng de wittewijnazijn en suiker in een kom tot de suiker is opgelost. Schaaf de komkommer erboven met een dunschiller of kaasschaaf in plakken en laat minimaal een ½ uur marineren in de koelkast.

Citroenmayonaise maken
Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Meng de helft van het citroenrasp en de helft van het citroensap met de mayonaise.

Salsa
Verwijder de steelaanzet van 1 rode peper, halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper fijn. Snijd de ½ rode peper inclusief de zaadlijsten fijn. Knip de peterselie van het plantje en hak fijn. Meng de ½ rode peper inclusief zaadlijsten en de peterselie in een kom met de knoflook, augurk, kappertjes, de rest van het citroensap en 100 ml olijfolie tot een saus.

Verhit de grillpan zonder olie of boter op middelhoog vuur. Snijd de broodjes in de lengte doormidden en gril de snijkant in 2 min. goudbruin.

Burgers maken
Meng de rest van het citroenrasp, de fijngesneden hele rode peper, de tonijn, het ei, de sjalot, bieslook en paneermeel in een grote kom. Verdeel het mengsel met vochtige handen in 4 gelijke ballen. Druk plat tot burgers en bestrijk met het kwastje aan beide kanten met de ollijfolie.

Verhit de grillpan op middelhoog tot hoog vuur en gril de burgers afhankelijk van de dikte in ca. 3 min. gaar. Keer halverwege.

Stapelen!
Bestrijk de onderkant van de broodjes met de helft van de citroenmayonaise. Verdeel er de ijsbergsla, tonijnburgers, 4 el saus, de tomaat en komkommer over. Bestrijk de bovenkant met de rest van de citroenmayonaise en leg omgekeerd op de komkommer. Serveer het broodje tonijnburger met de rest van de saus.